Teknoloji

Google Android TV’nin fotoğraf paylaşımı özelliğini devre dışı bıraktı

google android tv

Google Android TV işletim sistemli cihazlardaki fotoğraf paylaşımı özelliğini, yüzlerce kullanıcının hesabını diğer kullanıcılara gösteren bir güvenlik açığının ortaya çıkması sebebiyle devre dışı bıraktı. Sorun çözülene kadar Android TV sahipleri, Google Fotoğraflar’da sakladıkları fotoğrafları ekran koruyucusu olarak ayarlayamayacak. Buna ek olarak, Google Asistan aracılığıyla set üstü kutularda veya TV’de Google Fotoğraflar arşivine ulaşmak mümkün olmayacak.

Söz konusu açığı gündeme getiren ilk kişi Prashanth isimli Twitter kullanıcısı oldu. Vu markalı televizyonuna bir ekran koruyucusu kurmaya çalışan kullanıcı, yüzlerce Google hesabını görebildiğini fark etti. Aarjith Nandakumar isimli başka bir kişi ise aynı sorunla iFFalcon markalı akıllı televizyonunda karşılaştı.

Bu sorunun kaynağının ne olduğu şu an için bilinmiyor. Prashanth, aynı sorunla Xiaomi Mi Box 3’te karşılaşmadığının altını çizmeyi ihmal etmedi. Google özelliği geçici olarak engellediği için sorunun ölçeğinin ne kadar büyük olduğu konusunda bir şey söylemek mümkün olmuyor.

Bu açık, başka kullanıcılarının tüm fotoğraf koleksiyonunu görmeye izin vermiyor. Sadece hesap ismi ve profil fotoğrafı başka kullanıcılar tarafından görülebiliyor. Büyük bir sıkıntı yaşanmasa da, sorunun hatırı sayılır bir ciddiyetinin olduğunu belirtmek gerekiyor.

Google Android TV kullanıcılarının karşılaştığı açıkla ilgili olarak Android Police sitesine gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kullanıcılarımızın gizliliğini fazlasıyla önemsiyoruz. Bu hatayı araştırırken, Google Fotoğraflar’da saklanan fotoğraflara Android TV’lerden erişimi kısa bir süre için devredışı bırakıyoruz.”

İLGİLİ HABERLER