Teknoloji

Google Android TV destekli Chromecast’i Akıllı Ev Zirvesi’nde duyurabilir

google android tv

Google, Android 11 için ilk Android TV ön izleme sürümünü geçtiğimiz hafta yayınlamıştı. Android TV destekli yeni Chromecast’in izleri de bu sürümde ilk kez görülmüştü. Sabrina kod adıyla anılan bu Chromecast’in seleflerinden farklı olarak Android TV’yle çalışması ve işletim sisteminin tam arayüzüne sahip olması bekleniyor.

Yeni Chromecast ile birlikte Google Asistan destekli bir akıllı kumanda sunulacağı da söylentiler arasında yer alıyor. İnternet devinin yeni Chromecast’in duyurusunu ise 8 Temmuz’da gerçekleştireceği Akıllı Ev Zirvesi’nde yapması bekleniyor.

Google söz konusu etkinlikte hangi cihazları duyuracağı konusunda şimdilik bilgi vermedi. Ancak etkinlik için hazırlanan görselde bu konuda bazı ipuçları bulmak mümkün. Android TV uyumlu Chromecast’in, yeni Stadia kumandasının, yeni kafa üstü kulaklığın ve akıllı hoparlörün işaretleri görselde mevcut. Ancak bu işaretlerin herhangi bir şeyin garantisi olmadığını belirtmekte fayda var.

Google, Android TV uyumlu yeni Chromecast’iyle Amazon Fire TV ve Apple TV gibi cihazlara karşı rekabetinin dozunu biraz daha yükseltecek gibi görünüyor. Android TV’nin varlığının Chromecast’e ne kazandıracağını görmek içinse beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER