Teknoloji

Google Android TV’ye canlı kanalları getirecek bir uygulama yayınladı

google-android-tv-canli-kanal-111214

Google yayınladığı yeni bir uygulamayla Android TV cihazları üzerinden canlı televizyon izlemeyi mümkün kılıyor. Doğrudan amacına uygun biçimde “Android TV için Canlı Kanallar” adını taşıyan uygulama, şirketten herhangi bir açıklama yapılmaksızın Google Play Store’daki yerini aldı. Söz konusu uygulamanın halihazırda Android işletim sistemli bir akıllı telefona veya tablete yüklenemediğinin altını çizmekte fayda var. Tamamen Android TV için tasarlanan uygulama, şu an için sadece şirketin Nexus Player adını taşıyan set üstü kutusuna indirilebiliyor. Ancak yakında uygulamayı destekleyen cihaz sayısının artması öngörülüyor.

Google’ın uygulama için hazırladığı tanıtım yazısında, “Android TV için Canlı Kanallar” uygulamasının yerleşik vericilerden, IP tabanlı vericilerden ve farklı kaynaklardan gelen yayınları gösterebildiği belirtildi. Sinyal alındıktan sonra, uygulama PIP, yayın metnini altyazılama, ebeveyn kontrolleri gibi standart TV özellikleri sergiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde ekranı ikiye bölerek aynı anda iki farklı kanal da izleyebiliyor.

Google’ın oturma odalarında kendisine yer bulmak için gerçekleştirdiği en yeni hamle olan Android TV, gelecek vadeden bir başlangıç yapsa da; halihazırda içeriğin kısıtlı olması ve uygulama ekosisteminin yeterli büyüklüğe ulaşamamasından kaynaklanan problemler yaşıyor. Canlı TV desteği sunmak bu sıkıntıları tamamen ortadan kaldırmasa da, önemli bir açığın kapatılmasını sağlıyor. Uygulamanın Türkiye’de kullanılamadığını da ayrıca belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER