Teknoloji

Google Android hatalarının keşfi için daha çok para vadediyor

google play store çince uygulamalar

google androidGoogle Android Güvenlik Ödülleri programıyla mobil işletim sistemindeki açıkları bulanları ödüllendiriyor. Şirket, bugüne kadar 82 kişiye 550 bin dolardan fazla ödül vermiş durumda. Teknoloji devi, 1 Haziran 2016 sonrasında ortaya çıkarılan açıklar içinse ödül miktarını yüzde 33 ila 50 arasında artırıyor.

Geçtiğimiz yılın en büyük kazananı, 26 hatayı ortaya çıkarmış ve 75 bin 750 dolarlık ödülü kasasına koymuştu. 15 kişi ise 10 bin doları aşkın miktarda ödül almaya hak kazanmıştı. Ödül başına ortalama miktar 2 bin 200 dolar olurken, araştırmacı başına ortalama ödül miktarı 6 bin 700 dolar olarak gerçekleşti. Yeni dönemde “yüksek kaliteli” olarak nitelenen ve sorun için bir çözüm önerisi de getiren açık raporları için yüzde 50 oranında daha fazla ödeme yapılacak.

Hataların bulunması ve düzeltilmesi, Android’in güvenliğinin iyileştirilmesi için büyük önem taşıyor. Ancak Google, araştırmacıları Android’in dışındaki problemleri de ortaya çıkarmaları için teşvik ediyor. Şirketten yapılan açıklamada, bildirilen sorunların dörtte birinden fazlasının Android Open Source Project dışında geliştirilen ve kullanılan kodlarda olduğu belirtildi. Google, bu sorunların çözümünün genel olarak mobil endüstrisindeki güvenliği artıracağının altını çizdi.

Google Android dışındaki platformlarda da ödül programı uyguluyor

Hataların keşfi karşılığında verilen ödül miktarını yükseltmek, hacker ve geliştiricileri hatalardan faydalanmak yerine bu hataları bildirmeye teşvik konusunda etkili olacaktır. Google Android için yürüttüğü açık programlarının benzerlerini Chrome ve başka servisleri için de uyguluyor. Şirket, bugüne kadar hatalarını ortaya çıkaranlara 1 milyon doları aşkın miktarda ödül dağıttı.

İLGİLİ HABERLER