Manşetler

Google Allo akıllı mesajlaşma uygulaması iOS ve Android’de yayınlanıyor

google allo

google alloGoogle Allo ilk kez geçtiğimiz mayıs ayındaki I/O 2016 geliştirici etkinliğinde gösterilmiş, çıkışı için de yaz ayları işaret edilmişti. Google, yaz bitmeden hemen önce Allo’yu kitlelerle buluşturmaya başlıyor. Google, Allo’nun kullandığınız tüm anında mesajlaşma uygulamalarından daha akıllı olduğunun altını çiziyor.

Allo Google’ın yapay zeka asistanı ve arama işlevi ile birlikte geliyor. Böylelikle diğer uygulamaların sahip olmadığı çeşitli yetenekleri bünyesinde barındırıyor. Konuşmalarınızı baz alarak, gönderebileceğiniz çeşitli cevap tavsiyelerini otomatik olarak sunuyor. Eğer bir arkadaşlarınızla akşam yemeği planı yapıyorsanız, Allo yakındaki lokantaları listeleyecek. Buna ek olarak sinema seanslarını veya maç skorlarını da Allo’ya sormak da mümkün.

google alloBilgilerin gösterimi bizzat mesajlaşmanın içinde gerçekleştiriliyor ki, bu da deneyimin en önemli parçalarından bir tanesi. Aslında diğer sohbet uygulamalarının içinde de bu tarz diyaloglar (örnek: Facebook Messenger’daki sohbet botları) bulunuyor, ancak Google’ın yapay zeka asistanı ayırt edici nokta olma özelliğini taşıyor.

Aslında Google, Allo ile anında mesajlaşma arenasına ciddi biçimde girişini biraz geç olarak nitelendirilebilecek bir zamanda gerçekleştiriyor. Ancak şirket bunu dert etmiyor gibi görünüyor. Çünkü şirket mesajlaşma kavramından daha çok, “akıllı mesajlaşma” kavramına odaklanıyor. Yapay zeka alanında yapılan yatırımların bu alanda kendilerine büyük avantaj sağlayacağına inanıyor.

google alloGoogle geçmişte de mesajlaşma veya sosyal medya alanında çeşitli denemelerde bulunmuştu. Facebook’un katili olarak nitelendirilen ve büyük umutlarla çıkarılan Google+ beklenen etkiyi yapamadı ve şu anda dar kapsamlı bir servis olarak faaliyetini sürdürüyor. Android’de bulunan mesajlaşma uygulaması ise sadece yazılı mesaj işlevi görüyor. Hangouts da Skype, FaceTime gibi rakipleri karşısında beklenen ilgiyi görmedi, Google şimdi bu uygulamayı da ofis içi iletişime odaklanacak kurumsal iletişim uygulaması olarak yeniden konumlandırıyor.

Allo, yapay zeka tabanlı sohbet işlevlerinin yanı sıra, gizli mod altında uçtan uca şifrelenen mesajlar işlevi de sunuyor. Üstelik Google’ın yapay zeka asistanı bu mod üzerinden gönderilen mesajlarla ilgili herhangi bir işleme yapmıyor.

Google Allo henüz Türkiye’ye açık değil

Google birkaç aydır Allo uygulaması için Google Play üzerinden kayıtları topluyor. Kayıt bırakanlara bugün itibarıyla dağıtımın başlayacağı söyleniyor. Ayrıca iOS kullanıcıları da Allo’yu cihazlarına indirebilecekler. Ne var ki, ne iTunes App Store ne de Google Play’in Türkiye sürümlerinde Allo henüz indirilebilir durumda değil.

Eğer Android kullanıcısıysanız, Google Allo APK dosyasını indirerek Allo’yu, Google Play’de yayınlanmasını beklemeden kullanmaya başlayabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER