Teknoloji

Google akıllı telefonların insanları görmesini istiyor

rekabet kurumu google
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google akilli telefon

Silikon Vadisi’nin tanınan yonga üreticilerinden Movidus ile işbirliğine giden Google, akıllı telefonlara daha güçlü görüntü tanıma teknolojisi getirmeyi amaçlıyor. Mevcut cihazlarda bu tarz yetenekler genellikle bulut tabanlı uygulamalarla sınırlı kalıyor. Söz konusu uygulamalar, sunucularla iletişme geçerek daha gelişmiş yüz tanıma özelliği sunuyor. Google ve Movidus arasındaki işbirliği ise Movidus’un MA2450 yongasını Android telefonlara getirecek ve böylelikle cihazlar yüzler ve sokak işaretleri gibi görselleri gerçek zamanlı olarak tanıyabilecek. Bunun için görüntüyü buluta aktarmaya gerek kalmayacak.

Söz konusu teknoloji, özellikle engelliler için büyük potansiyel taşıyor. Görüntü tanıma özelliğine sahip bir akıllı telefon, görme engellilerin şehirlerde dolaşmasını kolaylaştırıyor. Söz konusu hizmeti, şirketin halihazırda Google Çeviri ile sunduğu servisin bir uzantısı şeklinde nitelemek de mümkün. Tamamen çevrim dışı olarak çalışabilen Google Çeviri de kullanıcılar cihazlarını yabancı dilde yazılan kelimelerin önünde tuttuğunda metin otomatik olarak çevriliyor.

Google akıllı telefon kullanıcıları için şimdi daha zorlu bir göreve talip oluyor ve insanları ya da nesneleri hızlı biçimde tanımayı kendisine hedef olarak seçiyor. Şirketin depolama yazılımı Google Fotoğraflar benzer bir işlemi bulut üzerinde gerçekleştiriyor, ancak bunun için buluta bağlanmak gerekiyor.

Bilgisayar görüşü üzerine uzmanlaşan Movidus, daha önce de Project Tango için Google ile birlikte çalışmıştı. Project Tango ile Google, telefonların gerçek dünyadaki çevreyi üç boyutlu olarak haritalamasını mümkün kılmayı amaçlıyor. Movidus teknolojisine sahip Android cihazların “çok uzak olmayan bir gelecekte” hazır hâle gelmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER