Teknoloji

Gmail istenmeyen e-postalarla mücadeleyi sıkılaştırıyor

google gmail html

Google, spam e-postaları azaltmayı, e-posta güvenliğini iyileştirmeyi ve ticari e-posta gönderenlerin aboneliğinden çıkmayı kolaylaştırmayı amaçlayan yeni Gmail kurallarını uygulamaya koymaya hazırlanıyor. Söz konusu kurallar, 2024’ün şubat ayı itibarıyla yürürlüğe girecek ve Gmail hesaplarına her gün 5000’den fazla ileti gönderen kişiler için geçerli olacak. Bu gruptaki kişiler, şirket tarafından “toplu gönderen” olarak tanımlanıyor.

Google, yeni kuralar çerçevesinde toplu e-posta gönderenlerin kullanıcılarını istenmeyen iletilere boğmasını engellemek için net bir spam oranı eşiği uygulamaya başlayacak. Şirketin mevcut toplu gönderim kuralları, gönderenlere spam oranlarını yüzde 0.3’ün altında tutmalarını tavsiye ediyor. Ancak bunun bir öneri niteliğinde olduğunun altını çiziyor. Google, yapılacak değişikliklerle birlikte gelen kutusunu sıkıştıran spam miktarının azalacağını belirtiyor.

Toplu gönderim yapanların, istenmeyen iletilerden kurtulmayı kolaylaştırmak için Google’ın e-posta servisini kullanan alıcılarına tek tıkla e-posta aboneliğinden çıkma imkanını da sağlaması gerekecek. Bu tür e-posta aboneliklerini iptal taleplerinin de iki gün içinde işleme alınması zorunlu olacak.

Google, Gmail’de güçlü kimlik doğrulaması istiyor

Son olarak Google, toplu e-posta gönderenlerin, Google’ın en iyi uygulamalarını izleyerek e-postalarında “güçlü bir şekilde kimlik doğrulaması” yapmalarının gerekeceğini belirtiyor. Şirket, bunun siber saldırganlar tarafından kullanılan mevcut boşlukları kapatacağını ve e-postalarınızın kaynağını daha güvenli ve güvenilir hale getireceğini iddia ediyor.

Google tarafından Gmail güvenlik ve güvenden sorumlu grup ürün müdürü Neil Kumaran’ın imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Toplu gönderenlerin çoğu, sistemlerini uygun şekilde korumaz ve yapılandırmaz, bu da saldırganların aralarında kolayca saklanmasına olanak tanır. Bunu düzeltmeye yardımcı olmak için e-posta güvenliğinin çok önemli bir yönüne odaklandık: Gönderenin iddia ettiği kişi olduğunun doğrulanması.”

İLGİLİ HABERLER