Teknoloji

Google Pixel 8 Pro sızıntısı Tensor G3 işlemcinin detaylarına ışık tutuyor

pixel 8 pro

Google Pixel 8 serisiyle ilgili sızıntılar tanıtıma sayılı saatler kala devam ediyor. Bu sızıntıların en yenisinin başrolünde Pixel 8 Pro ve Tensor G3 işlemci var. Teknoloji gazetecisi Brandon M. Lee tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, Tensor G3’ün “1+4+4” çekirdek mimarisiyle geldiğini gösteriyor.

Google daha önceki iki Tensor neslinde “2+2+4” mimarisini tercih etmişti. Tensor G3’te ana çekirdek görevini 4 nm tasarımıyla üretilen 2.91 GHz Cortex-X3 üstleniyor. Dört adet 2.37 GHz Cortex-A715 ve yine dört adet 1.7 GHz Cortex-A510 da sistemi tamamlıyor. Burada orijinal Tensor’da kullanılan Cortex-A55 çekirdeğe kıyasla bir sıçrama olduğu söylenebilir.

Grafik işlemcisi olarak Mali-G715 karşımıza çıkıyor. Daha önceki dedikodulara göre, Tensor G3’te bu grafik işlemci biriminin Immortalis versiyonu bulunuyor. Söz konusu versiyon, donanım tabanlı ışın izleme desteği sunuyor. Bu grafik işlemci biriminin diğer versiyonu ise “belirgin” enerji tasarrufu ve oyun performansını artırma gibi özelliklerle geliyor.

Paylaşımda kamerayla ilgili ekran görüntülerini bulmak da mümkün. Ancak bu kamera özelliklerinin donanım analiz uygulamaları tarafından doğru şekilde listelenemeyebileceğini de unutmamak gerekiyor. “Goodix” kod isimli parmak izi tarayıcısı sensörü de doğrulananlar arasında yer alıyor.

Google Pixel 8 Pro’yu tanıtırken Tensor G3’ün detaylarına girmeyebilir

Google’ın Pixel 8 ve Pixel 8 Pro tanıtım etkinliğinde Tensor G3’e ne kadar zaman ayıracağı bilinmiyor. Şirket genellikle işlemcilerinin yazılım ve yapay zekâ tarafında yapabildiklerine odaklanmayı tercih ediyor. Dolayısıyla beklentileri düşük tutmakta fayda var. Tensor G5 ile birlikte TSMC ile çalışılmaya başlanması durumunda ise işlerin değişebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER