Teknoloji

Gmail iOS uygulamasının araç takımı yenileniyor

gmail ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Gmail iOS uygulamasının araç takımının yenileneceğini açıkladı. Eskiye kıyasla daha işlevsel hâle gelecek araç takımı, kullanıcılara gelen kutularındaki e-postaların konularını ve gönderenlerini gösterecek.

Google’dan verilen bilgiye göre, yeni araç takımı birkaç hafta içinde kullanıcılarla buluşacak ve pek de beğenilmeyen mevcut araç takımının yerini alacak. Bu değişiklikle birlikte iOS’in araç takımı da Gmail Android uygulamasının araç takımıyla aynı işlevi sunacak.

Gmail’in araç takımı kullanıma sunulduğunda kullanıcılara pek yardımcı olmadığı nedeniyle eleştirilmişti. Araç takımında sadece kullanıcıları gelen kutusuna veya yeni e-posta yazma ekranına yönlendiren iki kısayol bulunuyor. Gelen e-postalarla ilgili olarak detaylı bilgiler verilmemesi, kullanıcıların şikayetçi olduğu noktaların başında geliyor.

Gmail iOS uygulamasının eski araç takımının işlevsizliğinin bir kısmı da Apple’ın sınırlamalarından kaynaklanıyor. Hâlihazırda araç takımlarına interaktif özellikler eklenmesine izin verilmiyor. Bu kurallar değişmese de, Gmail’in yeni araç takımı tasarımı yararlı bilgiler sunmanın hâlâ mümkün olduğunu gösteriyor. Kullanıcıların ana ekranları üzerinden bir e-postayı arşive atması hâlâ imkan dahilinde olmasa da, en azından e-posta kutularında ne olduğu görülebilecek.

İLGİLİ HABERLER