Teknoloji

Gmail iOS uygulaması e-posta listelerinden çıkmanın kolay yolunu sunuyor

google gmail html

Google’ın Gmail kullanıcılarına e-posta listesi aboneliklerinden çıkmak için daha kolay bir yol sunacağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Beklenen bu yöntem sonunda dağıtıma çıktı. İlk olarak Gmail iOS uygulamasında kullanıcılar bu yeni yöntemden faydalanabilecek.

Artık Gmail kullanıcıları kendilerine gönderilmiş bir e-postanın neredeyse en üst kısmında “Abonelikten çık” yazısını görebilecek. Konu satırının hemen altında ve e-posta içeriğinin hemen üstünde bu butonu görmek mümkün oluyor. Ekran görüntülerine bakıldığında da söz konusu buton hemen fark ediliyor.

Mobil cihazlardaki mevcut yaklaşımlara bakıldığında Gmail’in e-posta aboneliğinden çıkmak içn daha kolay bir yol sunduğu söylenebilir. Kullanıcıların daha önce mesaj penceresindeki üç nokta ikonuna dokunması ve ardından “abonelikten çık” seçeneğini işaretlemesi ya da e-postanın en altına gidip gönderen tarafından sunulan “abonelikten çık” butonunu bulması gerekiyordu.

gmail ios

Bu yeni yöntemde sadece tek bir dokunuş yetiyor ve ekstra kaydırma gerekmiyor. Gmail’in web sürümünde de konu satırının altında ve gönderenin ayrıntılarının yanında bir abonelikten çık butonu bulunuyor.

Gmail iOS uygulamasına eklenen bu özellik henüz Android’de mevcut değil

Gmail iOS uygulamasına eklenen bu yeni buton, Android uygulamasında henüz mevcut değil. Android’in Google’ın platformu olduğunu düşününce bunun tuhaf bir tercih olduğu söylenebilir. Ancak internet devinin daha önce de bazı özelliklere ilk olarak iOS’e getirdiğini hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER