Teknoloji

Gmail iOS uygulaması aylar sonra güncellendi

google gmail html
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Gmail iOS uygulamasını aylar sonra ilk defa güncelledi. Şirket Meet, Takvim, Dokümanlar, E-Tablolar ve Tasks uygulamaları için güncelleme yayınlamayı da ihmal etmedi. Tasks için iOS 14’te araç takımı desteği sunmaya başlayan Google, bunun dışında hata düzeltmelerine ve performans iyileştirmelerine odaklanıyor.

Söz konusu güncellemeler, Apple’ın üçüncü taraf geliştiricilerin gizlilik etiketleri yerleştirmesini zorunlu kılmasının ardından Google tarafından yapılan ilk değişiklik olması açısından önem taşıyor. Şirket şubat ayında pek çok YouTube uygulamasını da güncellemişti.

Gmail iOS uygulaması güncellense de, hâlâ pek çok Google uygulaması için bir hareket gelmiş değil. Google Chrome’da kasım ayından bu yana bir değişiklik yapılmadı. Drive iOS uygulaması ise Apple’ın gizlilik etiketi zorunluluğundan bir gün önce 7 Aralık itibarıyla güncellenmişti.

Google Drive iOS uygulamasının App Store sayfasında Apple’ın zorunlu kıldığı gizlilik etiketleri mevcut. Chrome’da ise henüz bu etiketleri görmek mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER