Teknoloji

App Store’un gizlilik etiketleri sonunda Gmail iOS uygulamasına eklendi

gmail ios

Google, Gmail iOS uygulamasına Apple’ın App Store’da kullanmaya başladığı gizlilik etiketlerini sonunda ekledi. İnternet devinin bu işi yapmakta gecikmesi, bazı soru işaretlerini akıllara getirmişti. Google bir süre önce YouTube uygulamasına da bu etiketleri yerleştirmişti.

Gizlilik etiketine göre; uygulama kullanıcıların adını, fiziksel adresini veya telefon numarasını toplamıyor. Gmail bir e-posta uygulaması olduğu için e-posta adresleri doğal olarak depolanıyor. Konum verisi analiz amacıyla kullanılırken; uygulamanın bazı diğer özellikleri için de bu veri talep ediliyor.

Apple’ın uygulama gizliliği etiketleri, kullanıcılara uygulamaların ulaşabileceği verileri gösteriyor. Burada kesin bir erişimden söz etmek mümkün olmuyor. Örneğin, bir uygulama size yerinizi göstermek için harita verisine ihtiyaç duyabiliyor. Ancak gizlilik etiketi bunu açık biçimde belirtmiyor. Buna ek olarak, gizlilik etiketlerinin şirketler tarafından sağlanan bilgilerle oluşturulduğunu da hatırlatmakta fayda var. Apple da bu bilgilerin doğruluğu konusunda bir taahhüt vermiyor.

Gmail iOS uygulamasına gizlilik etiketleri herhangi bir güncelleme olmadan eklenmesi de ayrıca dikkat çekiyor. Google, uygulamayı bariz bir hataya rağmen güncellememekte ısrarcı görünüyor. Gmail’in iOS uygulaması en son iki ay önce güncellenmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER