Teknoloji

Gmail iOS uygulamasında kişiselleştirme dozu yükseliyor

gmail ios

Gmail iOS kullanıcılarının uzun süredir beklediği bir özelliği sonunda dağıtıma çıkardı. Artık iPhone ve iPad sahipleri de Gmail’in kaydırma hareketlerini kendi tercihleri doğrultusunda özelleştirebilecek. Kullanıcılar bir e-posta üzerinde sağa doğru kaydırma hareketi yaptıklarında gerçekleşecek eylemi kendileri seçebilecek.

Kullanıcılar bu hareketle mesajı okunmuş olarak işaretleyebilecek, bir klasöre gönderebilecek veya doğrudan silebilecek. Kısacası iPhone ve iPad sahipleri, Gmail’i kullanırken eskiye göre daha az zahmete girecek. Kullanıcılar 3D Touch veya uzun basış özelliklerinden yararlanarak e-postaları sessize de alabilecek.

gmail iosGmail iOS uygulamasının yeni özellikleriyle tanışmak için bazı kullanıcıların biraz daha uzun beklemesi gerekebilir. Değişiklikler dağıtıma çıksa da, bu dağıtım kademeli olarak gerçekleştirilecek. Bu da bazı kullanıcıların yeni araçlardan biraz daha geç yararlanmasına neden olacak. Google’dan yapılan açıklamada, dağıtım sürecinin 15 gün sürmesinin planlandığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER