Teknoloji

Gmail iOS uygulamasına sınırlı işlevler sunan araç takımı eklendi

gmail ios araç takımı

Google’ın Gmail uygulaması iOS 14 desteğine kavuştu ve yeni bir araç takımı geldi. Ancak bu, umduğunuz tarzda bir Gmail araç takımı değil gibi görünüyor.

Şu anda sadece tek bir işi yapan tek bir iOS 14 Gmail araç takımı bulunuyor. Sadece gelen kutunuza, oluştur menüsünü veya aramaya hızlı bağlantılar sunuyor. Gelen kutusu içeriğinizin gerçek zamanlı görünümü, uygulama açmadan bir iletiyi arşivleme veya silme imkanı ya da gelen bir mesajı hemen okumaya başlama imkanı yok. En fazla etkileşim kurma imkanı sağlayan özellik okunmamış ileti sayacı oluyor ki, bu da zaten uygulama ikonunun sağ üst köşesinde yıllardır gösteriliyor.

Aslında bu kısıtlı özellikler biraz Google’dan kaynaklanıyor. Spark ve diğer e-posta uygulamaları çok daha sağlam ve donanımlı araç takımları geliştiriyor. Bununla birlikte Apple’ın getirdiği kısıtlamalar da iOS araç takımlarının yeteneklerini sınırlandırıyor. Özellikle Apple’ın araç takımları etkileşim kısıtlı olacak şekilde tasarlanıyor. Bu nedenle doğrudan araç takımı üzerinden anımsatıcıları işaretlemek veya yapılacaklar listesini barındıran nottaki tamamlanan adımları kontrol etmek mümkün olmuyor. Veya bu nedenle Spotify ya da Apple Music araç takımları basit çalma ve duraklatma kontrollerini sunmuyor.

Apple’ın geliştirici yönergelerinde, “Araç takımları salt okunur bilgiler sunar ve kaydırma öğeleri veya anahtarlar gibi etkileşimli öğeleri desteklemez.” şeklinde bir ifade yer alıyor. Apple, geliştiricilere araç takımlarına belirli zaman aralıkları boyunca yenilenerek güncel kalma imkanı tanıyor. Ancak bu, onların gerçek anlamda etkileşimli unsurlar olmasından çok uzak bir deneyim sağlıyor.

Apple’ın, geliştiricilerin iOS’un gelecekteki sürümlerinde araç takımlarıyla yapmalarına izin verdiği şeyleri artırması da olasıdır. Sonuçta iOS 14, özelliğin yalnızca ilk sürümünü kullanma imkanı sağlıyor. Yine de şirket, araç takımlarının ne tür bir işlevsellik sağlamayı öngördüğü konusunda rotasını tamamen değiştirmediği sürece, kısa vadede bu daha sınırlı işlev ve imkan sunan araç takımlarıyla idare edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER