Teknoloji

Gmail ile görevlerinizi doğrudan e-posta iletilerinden oluşturun

gmail

Google’ın emekliye ayırdığı Inbox projesinin en güzel taraflarından bir tanesi e-posta iletilerine gösterdiği özendi. Diğer çoğu e-posta uygulamasının aksine, Inbox mesajlara görevler gibi yaklaşmaya izin veriyor ve doğrudan uygulama içinden yapılacaklar listeleri oluşturma fırsatı sağlıyordu.

Neyse ki, Google Gmail Android uygulamasına getirdiği küçük bir güncellemeyle kullanıcılara e-posta iletilerini Google Görevler’e ekleme imkanı vermeye başladı.

Bir e-posta iletisini Görevler’e eklemek için, bir e-posta iletisini görüntülediğiniz sırada üç noktalı menü ikonuna tıklatın. Daha sonra da “Görevler’e Ekle” seçeneğini tercih edin. Ekranın alt kısmında küçük bir onay penceresi göreceksiniz. Burayı tıklatarak yeni oluşturduğunuz görevi görüntüleyebilirsiniz. Buradan da detayları, alt görevleri ve son tarihleri girebilirsiniz.

gmail görevler
Görsel: MobileSyrup

Eğer Google Görevler uygulaması cihazınızda yoksa, “Görevler’e Ekle” düğmesi sizi uygulamanın Google Play Store’daki sayfasına götürecektir. Bu güncelleme Gmail’e geçen yıl eklenen hızlı erişimli kenar panelindeki kullanım kadar pratik olmasa da, varlığının öyle ya da böyle fark yaratacağını söyleyebiliriz. Bununla birlikte, gelen yenilik Inbox’takinin yerini tam anlamıyla tutmuyor. Inbox’ta kullanıcılar görevlerini doğrudan gelen kutusunda oluşturup düzenleyebiliyor, bu işi için uygulamalar arasında gidip gelmelerini gerektirmiyordu.

Her ne olursa olsun, Görevler uygulaması daha detaylı açıklamalar girmeye izin veriyor. Bu açıdan da bir özellik dengesi yakaladığını söyleyebiliriz.

Bu arada Google’ın aynı amaç için birden fazla uygulama sunması hâlâ bir sorun olmayı sürdürüyor. Görevler uygulamasının yanında Google Keep ve Asistan da dahili yapılacaklar listesi işlevleri içeriyor. Tüm bu seçenekler kullanıcıların kafasının biraz karışmasına neden olabilir.

Sözünü ettiğimiz bu yenilik Gmail’ın Android cihazlarına gelen en son sürümünde yer alıyor. Eğer sizde çıkmıyorsa, Google Play Store’a giderek en son sürümü yüklediğinizden emin olun.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER