Teknoloji

DxOMark’tan GM 9 Pro ile çekilen fotoğraflar ve yorumlar

general mobile gm 9 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

General Mobile GM 9 Pro‘nun bugün gerçekleşen lansmanında Android One telefonunun kamera tarafındaki özelliklerini altı önemle çizildi. Aynı zamanda DxOMark‘ın da bu telefonun kameralarını test ettiği ve 90 puan verdiği vurgulandı. Cihazın duyurusunun yapılmasının hemen ardından GM 9 Pro kamera incelemesi de DxOMark’ın web sitesine düştü.

6.01 inç, 18:9 Full HD+ ekran, Snapdragon 660 işlemci, 12 megapiksel ve 8 megapiksel çözünürlüklü, dual-pixel otomatik odak ve elektronik görüntü sabitleme özellikli arka kamera, 8 megapiksel ön kamera gibi başlıca özellikleri GM 9 Pro‘da görüyoruz.

DxOMark, GM 9 Pro’nun aldığı 90 puanla hem fotoğraf hem de video çekiminde yüksek performans gösterdiğinin altını çiziyor. Kameranın güçlü yanları olarak iyi ışıkta mükemmel netleme yapması, genel olarak iyi bir doku ve renk düzeni sunması ve makul HDR sonuçları üretmesi gösteriliyor.

DxOMark Fotoğraf endeksinden 91 puan alan GM9Pro’nun fotoğraf çekimi tarafında gayet düzgün sonuçlar verdiği belirtiliyor. İyi dengelenmiş ışıkta GM 9 Pro’nun pozlamalarının genel olarak doğru olduğu belirtiliyor. Renk oluşturmanın hem içte hem de dıştaki aydınlık ortamlarda memnun edici olduğu, temel olarak doğru beyaz dengesinin yakalandığı ve doygun renk tonlarının sunulduğu belirtiliyor.

Kaynak: DxOMark

Video tarafında ise GM 9 Pro, DxOMark’tan 88 puan alıyor. GM 9 Pro’nun iyi fotoğraflar çekmenin yanı sıra hareketli nesneleri çekme konusunda da yetenekli olduğu vurgulanıyor. DxOMark, tüm ışık koşullarında sabitlemenin efektif biçimde yapılmasının önemli bir özellik olduğunu, bu sayede yürürken çekilen fotoğraflarda veya sahne değişimlerinde düzgün sonuçların elde edildiğini, pelte efektinin engellendiğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER