Manşetler

GM 9 Plus Ön İnceleme – Video

gm 9 plus ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

General Mobile, haftalar önce duyurusunu gerçekleştirdiği MWC basın toplantısında yeni Android One telefonu GM 9 Plus’ın duyurusunu gerçekleştirdi. GM 9 Plus ile birlikte şirket ilk kez çentikli ekran tasarımını bir ürününde kullanıyor.

GM 9 Plus tasarım ve özellikler bakımından gayet makul görünen bir ürün. Telefonun 6.23 inç, 1080 x 2280 piksel ve 19.5:9 görüntü oranlı ekranı canlı renkleri ve makul parlaklığıyla kullanıcıları tatmin edecek bir görsel deneyim sunuyor. Ekranın üst kısmında iPhone’dakine göre daha küçük alana sahip bir çentik mevcut. Burada ahize hoparlörü ve 8 megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Telefonun ön ve arka yüzü camla kaplı, kenarlar da polikarbondan yapılmış iskeletle çevrelenmiş. Cam yüzey parmak izini tutma konusunda epey cömert davransa da, GM 9 Plus’ın şık ve sağlamlık hissini başarılı şekilde veren bir telefon olduğunu söylemek mümkün. Bu arada General Mobile, ilk kez GM 9 Pro’da kullandığı kırmızı renkli güç butonunu bu yeni Android telefonuna da taşımış.

General Mobile, GM 9 Plus için MediaTek ile iş birliğine gitmiş. Yonga üreticisinin yapay zekâ destekli Helio P60 yongasetini kullanıyor. Bu işlemci kullanıcıların günlük işlerini rahat bir şekilde yerine getirmeleri için gerekli performansı sağlıyor. Öte yandan arkada bulunan 12 MP ve 5 MP lensli kamera sistemine de yapay zekâ desteği kazandırıyor. Kamera uygulaması, General Mobile’ın daha önceki telefonlarında gördüğümüz tarzda bir uygulama. Ancak Google Lens kısayolu da eklenmiş. Bu sayede doğrudan Kamera uygulaması üzerinden görsel bazlı arama yapma veya metni taratarak çeviri işlemini gerçekleştirme gibi işler yerine getirilebiliyor.

Telefonda Android 9 Pie geliyor. GM 9 Plus, bir Android One telefonu olmanın avantajlarını kullanarak kullanıcılara en güncel Android sürümünü ve düzenli güvenlik güncelleştirmelerini sunacaktır. Aynı zamanda saf Android arayüzünü de unutmamak gerekiyor. Uzay grisi renkli telefona siyah tonlarında duvar kağıdı epey yakışmış. Google’ın Pixel telefonlarında gördüğümüz tarzda bir kullanıcı arayüzü var. Google uygulamaları ön planda. Bu arada General Mobile, önceki telefonlarında da bulunan GM Asistan uygulamasına Google Asistan’ı entegre ederek farklı bir asistan deneyimi sunmayı hedefliyor. Ayrıca Google Asistan’ı da doğrudan ana ekran kısayoluna basılı tutarak kullanabilirsiniz. General Mobile’ın AR uygulaması da mevcut durumda. Lansman sonrasında test ettiğimiz telefonda bu uygulamayı kullanmamız mümkün olmasa da, telefon piyasaya çıktığında hazır ve nazır şekilde kullanıcıları bekleyeceği söylendi.

Telefonun alt kenarında tek bir hoparlör bulunuyor. Hoparlörün ses çıkışı ortalama seviyede, ancak General Mobile, bunun da piyasaya çıkışta daha yüksek ses şiddeti sunacak şekilde ayarlanacağını kaydetti.

Sonuç olarak General Mobile, GM 9 Plus ile ortaya iyi bir iş koymuş gibi görünüyor. Bu arada General Mobile, GM 9 Plus’ın yanı sıra GM 9 Go’yu da Mobil Dünya Kongresi’nde sergiliyor. Bunu da bir dipnot olarak belirtelim.

İLGİLİ HABERLER