Manşetler

General Mobile GM 9 Plus yapay zekâyı merkeze taşıyor

general mobile gm 9 plus

Barselona’daki 2019 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2019), Türk akıllı telefon üreticilerinin yeni cihaz lansmanlarına da sahne oluyor. Vestel en yeni akıllı telefonu Venus V7‘yi geçtiğimiz gün gözler önüne çıkarmıştı. General Mobile GM 9 Plus da bugün MWC 2019 kapsamında düzenlenen etkinlikte resmiyet kazandı.

GM 9 Plus’ın tanıtımı için gerçekleştirilen etkinlikte konuşan General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, şu ifadeleri kullandı: “Hâlihazırda 34 ülkede faaliyet gösteren ve Turquality programı ile global olarak gücünü pekiştiren bir marka olarak en yeni ürünümüz olan ‘GM 9 Plus’ modelini ilk kez MWC?de tanıtmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’deki şu an yıllık üretim kapasitesi 2.5 milyon adet olan fabrikamızla hedefimiz, faaliyette olduğumuz ülke sayısını 45’e çıkarmak olacak. Yeni üretim üssümüzde artan üretim kapasitemizle, bir yandan iç pazarın ihtiyaçlarını karşılarken, bir yandan da ihracatımızı güçlendireceğiz. Sürdürülebilir başarı stratejimiz doğrultusunda, yeni pazarların yanı sıra bulunduğumuz ülkelerde daha geniş kitlelere ulaşma ve büyüme stratejimizi de sürdüreceğiz.”

General Mobile’ın yeni akıllı telefonunda üstünde durduğu ilk nokta derin öğrenme yeteneğine de sahip yapay zekâ tabanlı işlemci oluyor. GM 9 Plus’ın kutusundan Android 9 Pie yüklü olarak çıkması da şirketin dikkat çektiği noktalar arasında bulunuyor. 6.23 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü ekrana sahip olan telefonda Gorilla Glasss camla kaplı arka ve ön panelleri metal çerçeve birleştiriyor. 19:9 görüntü oranına sahip ekranın üstüne çentik yerleştirerek akıllı telefon pazarındaki güncel eğilimleri yakalayan General Mobile, yeni telefonu için kullanıcılarına uzay grisi, gümüş ve altın olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunuyor.

Telefonun kalbinde sekiz çekirdekli MediaTek Helio P60 yonga seti bulunuyor. Bu yonga seti, yapay zekâ tabanlı derin öğrenme özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Helio P60’a 3 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 32 ve 64 GB olarak sıralanıyor. MicroSD kart desteği sayesinde depolama alanının üstüne 256 GB daha eklenebiliyor. Telefonun 3450 mAh kapasiteli pili, USB-C girişi üzerinden şarj ediliyor.

General Mobile GM 9 Plus, 12 ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan bir arka kamera modülüne sahip. ARCore desteği de sunan telefonun kamera özelliklerinde yapay zekânın gücü önemli bir yer tutuyor. AI Portre Aydınlatması özelliği sayesinde stüdyo kalitesinde portre fotoğraflar vadeden GM 9 Plus, AI Sahne Algılama özelliği ile de renk, kontrast, parlaklık, keskinlik gibi birçok ayarın fotoğrafın çekildiği ortama uygun biçimde otomatik olarak düzenlenmesini mümkün kılıyor. Süper Gece Modu ile düşük ışıkta dahi net fotoğraflar çekebilmek de GM 9 Plus’ın vaatleri arasında bulunuyor. Telefonun önündeki 8 megapiksel çözünürlüklü kamerayla da portre modunda selfieler çekilebiliyor.

ARCore desteğiyle artırılmış gerçeklik deneyimine hazır olduğunu gösteren General Mobile GM 9 Plus, bir Android One telefonu olarak, Android’in diğer temel özelliklerini de öne çıkarıyor. Google Asistan’ın kullanıcıları karşıladığı telefonda, Android 9 Pie ile sunulan Adaptive Battery özelliğiyle de pil tüketimini kullanım alışkanlıklarına göre şekillendiriyor. Google’ın Android 9 Pie’a yerleştirdiği Dijital Denge de GM 9 Plus’ta mevcut olan özellikler arasında bulunuyor.

General Mobile GM 9 Plus ne zaman satışa sunulacak?

General Mobile GM 9 Plus, nisan ayında Türkiye’de ve 34 ülkede raflardaki yerini alacak. Telefonun satış fiyatı konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER