Manşetler

General Mobile GM 8 Go Ön İnceleme – Video

General Mobile GM 8 GO

general mobile gm 8 goGeneral Mobile’ın Google ile var olan yakın iş birliği sayesinde Türkiye’deki kullanıcılar Android One deneyimini yaşama şansı elde ediyor. Google’ın geçen yılın ilk yarısında duyurduğu Android Go projesi ile birlikte bu iş birliği yeni bir boyut kazanıyor. General Mobile’ın MWC 2018’de tanıtımını gerçekleştirdiği GM 8 Go Android Go telefonunu yakından inceledik.

General Mobile’ın bir Android Go telefonu için çıtayı başlangıçtan yükselttiğini hemen belirtelim. Ön incelemeden geçirdiğimiz bir diğer Android Go telefonu Nokia 1, çok basit, birkaç yıl öncesinin Android telefonlarını andıran bir havaya sahip. Halbuki GM 8 Go, günümüzün şartlarına biraz daha uygun, kullanıcı beklentilerini daha iyi şekilde karşılayacak gibi görünen bir akıllı telefon gibi görünüyor.

Günümüzde kullanıcılar bir akıllı telefonda büyük ekranı daha çok arıyor. GM 8 Go, sunduğu 5.5 inç HD ekran ile bu beklentiyi karşılıyor. Ekran 18:9 görüntü oranıyla günümüzün yükselen değerine de uyum gösteriyor. Tasarım açısından GM 8 serisinin diğer üyesi olan GM 8 Android One ile de uyum gösteren GM 8 Go, akıllı telefon deneyimine yeni başlayacak olanlar için iyi bir ürün gibi görünüyor.

Bir Android Go telefonu olduğu için, doğal olarak telefonda Google’ın Android uygulamaların Go sürümleri bulunuyor. Bu uygulamaları test etme şansımız, ne yazık ki olmadı. Bunu detaylı incelemeye saklıyoruz. Ancak işin ilginci, General Mobile kendi uygulamalarını da Android Go’ya uydurmuş ve bunların “Lite” versiyonlarını sunacak. Öte yandan Google Play’de de Facebook Lite, Messenger Lite gibi, GM 8 Go’da iyi bir deneyim sunacak uygulamalar ön plana çıkarılacak.

general mobile gm 8 go

GM 8 Go’nun arkasında bulunan parmak izi okuyucusu rahat erişilebilir bir konumda bulunuyor. Ancak bu sensöre herhangi bir düğme işlevi eklenmemiş. Kenarda bulunan güç butonu sayesinde ekranı uyandırma veya uyutma işlemi gerçekleştiriliyor. İçeride MediaTek’in dört çekirdekli işlemcisi, 1 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bulunuyor. Depolama alanı çok fazla değil, ancak microSD kart yuvası ile genişleme imkanının sunulması güzel.

GM 8 Go’nun güçlü olduğu bir taraf da pil olacak gibi görünüyor. 3500 mAh kapasiteli pili üst sınıf Android telefonlarında bile fazla görmüyoruz. Düşük çözünürlüklü ekran, düşük güçlü işlemci ve Android Go optimizasyonları düşünüldüğünde, bu telefon iki güne varan tek şarjla çalışma performansı sunar gibi görünüyor.

MWC 2018’de sergilenen ürünler henüz yazılım açısından en son hâlini almadığı için, performans konusunda bir yorum yapmak çok doğru değil. Ancak GM 8 Go, Android 8 Oreo deneyimini çok ucuza getirecek, aynı zamanda zamanın ruhuna uygun tasarım ve özellikleriyle dikkat çekecek bir cihaz olmuş. Uygun fiyatla Türkiye’de daha fazla tüketiciyi akıllı telefon deneyimiyle buluşturabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER