Manşetler

General Mobile ilk Android Go telefonu GM 8 Go’yu tanıttı

gm 8 goGeneral Mobile ile Google arasındaki işbirliği uzun süredir devam ediyor. Android One programının kıdemli üyelerinden biri olan General Mobile, en yeni Android One telefonu GM 8 Android One’ı kısa süre önce satışa sunmuştu. 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) GM 8 Android One’ın küresel lansmanını gerçekleştiren şirket, bir diğer yeni telefonu GM 8 Go’nun resmi duyurusunu da yaptı.

Şirketin Barselona’da düzenlediği etkinlikte konuşan General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, tüm General Mobile modellerinin kullanıcıların beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda geliştirildiğinin altını çizdi.

Yaman, Google ile birlikte geliştirdikleri beşinci Android One telefonu GM 8’i ve dünyadaki ilk Android Go cihazlarından biri olan GM 8 Go’yu tanıtmaktan dolayı gurur duyduklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bulunduğumuz ülkelerde en çok tercih edilen akıllı telefon markasından biriyiz. 32 ülkede faaliyet gösteriyoruz ve globaldeki başarı çıtamızı da her yeni modelle birlikte yükseltiyoruz. Dünyanın en iyileriyle gerçekleştirdiğimiz iş birliklerimiz ile güçleniyor, inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarımıza yatırım yapmaya devam ediyoruz. Ürünlerimizin yazılım, network ve tasarım süreçleri tamamen Türkiye’de yürütülüyor. Bu yıl sonu itibarıyla faaliyetlerimizi 45 ülkeye yaymayı kendimize hedef belirledik. Bulunduğumuz ülkelerde sürdürülebilir bir başarı elde etme stratejimiz doğrultusunda, yeni pazarların yanı sıra bulunduğumuz ülkelerde daha geniş kitlelere ulaşma ve büyüme stratejimizi de sürdüreceğiz.”

Android Go programının ilk üyelerinden biri olan GM 8 Go, 18:9 görüntü oranına sahip 5.5 inç büyüklüğünde bir IPS LCD ekranla geliyor. Söz konusu ekran, 1440 x 720 piksel çözünürlük sunuyor. Ekranı koruma görevini ise Corning Gorilla Glass 3 Cam üstleniyor.

Telefonun kalbinde dört çekirdekli 1.3 GHz MediaTek MT6739 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 1 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteğiyle kullanıcılar 256 GB ekstra depolama alanı daha oluşturabiliyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3500 mAh kapasiteli çıkarılabilir pil veriyor. Telefon micro-USB girişi üzerinden şarj ediliyor.

General Mobile’ın ilk Android Go telefonunun arkasında f/2.0 diyafram genişliğine ve otomatik odaklama özelliğine sahip 13 megapiksel çözünürlüklü lens bulunuyor. Telefonun önünde ise f/2.2 diyafram genişlikli 5 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor.

GM 8 Go, kutusundan Android 8.1 Oreo Go Edition ile çıkacak. Bu özel sürüm, 1 GB RAM’e sahip telefonlar için özelleştirilmiş bir deneyim vadediyor. Yenilenen Chrome ve Google uygulamaları ise veri tüketimini aşağıya çekerek tasarruf imkanı sağlıyor.

GM 8 Go, önümüzdeki ay 32 ülkede satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER