Manşetler

General Mobile 4G Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

general-mobile-4g-00010

Google, geçtiğimiz sene gerçekleştirdiği I/O konferansında gelişmekte olan ülkelerdeki Android kullanımını artırmak adına geliştirdiği Android One platformunun duyurusunu yapmıştı. Android One telefonlar ilk olarak 2014’ün eylül ayında Hindistan’da piyasaya sürülmüştü. Düşük profilli telefonlarda yüksek Android deneyimi sunmayı hedefleyen Android One programının en yeni durağı ise Türkiye oldu. Google, yeni akıllı telefon General Mobile 4G ile Android One’ı Türkiye pazarına getirdi.

general-mobile-4g-0002

Türkiye’nin ilk Android One telefonu olan General Mobile 4G, kutusundan Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemiyle çıkıyor. Kullanıcılarına saf Android deneyimini yaşatan akıllı telefonda ekstra bir arayüz bulunmuyor. General Mobile 4G’nin Android One’ın amacına uygun olarak saf Android deneyimini yaşatma konusunda başarılı olacağı ise telefona ilk bakışta anlaşılıyor.

Günümüzde piyasaya sürülen pek çok cihaz, Google uygulamalarına ek olarak sunulan ön yüklü uygulamalarla birlikte geliyor. General Mobile 4G’de ise Google’ın uygulamaları dışında ekstra bir ön yüklü uygulama bulunmuyor. Ana ekrana yerleştirilen Google uygulamaları ise üç farklı grupta toplanıyor.

general-mobile-4g-0006

Google Arama, Google Haritalar, Gmail, Google+, Hangouts ve YouTube gibi uygulamalara ana ekrandaki Google klasörü üzerinden erişilebiliyor. Oluştur başlığı altında ise Google Drive ve Google Keep gibi uygulamaların yanı sıra; doküman, e-tablo ve slayt gibi belgeler oluşturmakta kullanılan kısayollar bulunuyor. Ana ekrandaki Oynat klasörüyse Google Play Müzik, Google Play Kitaplar, Google Play Oyunlar gibi platformlara erişim imkanı veriyor.

[quote_center]İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: General Mobile 4G İncelemesi[/quote_center]

Google’ın Android’de kullanmaya başladığı yeni tasarım dili Material Design’ın etkisi General Mobile 4G’de de görülüyor. Material Design çerçevesinde hazırlanan yeni Telefon ve Mesajlaşma uygulamaları da General Mobile 4G’de boy gösteriyor. Google’ın Android One platformu için düzenli güncelleme garantisi vermesi de, General Mobile 4G’yi cazip hâle getiren unsurlar arasında yer alıyor.

general-mobile-4g-0007

General Mobile 4G’nin 720p çözünürlüğündeki 5 inç HD ekranı, kapalı ortamlarda oldukça canlı bir görüntü sunuyor. Ancak ekran performansı konusunda daha kesin bir yorum yapmak için General Mobile 4G’yi daha kapsamlı biçimde test etmek ve dış dünyaya çıkarmak gerekiyor. General Mobile 4G’ye gücünü 64-bit Qualcomm Snapdragon işlemci ve 2 GB RAM sağlıyor. 16 GB’lık dahili hafızayı microSD kart desteğiyle genişletmek de mümkün.

General Mobile 4G’nin arkasında oto fokus özellikli, çift LED flaşlı 13 megapiksel arka kamera bulunuyor. Cihazın 5 megapiksel ön kamerası ise yüksek kaliteli özçekimler gerçekleştirmek adına yeterli olacağa benziyor. Akıllı telefonla çekilen fotoğrafların, tıpkı diğer dokümanlar gibi, Google tarafından otomatik olarak yedeklendiğini belirtmekte fayda var.

general-mobile-4g-0008

Android One programının Türkiye’deki ilk temsilcisi olan General Mobile 4G’nin ekranı darbe ve çizilmelere karşı Gorilla Glass ile korunuyor. Akıllı telefonun üst kısmında kulaklık jak’ı, alt kısmında ise USB girişi bulunuyor. Telefonun bir kenarı boş bırakılırken, diğer kenarında ise ses kontrol ve güç butonları yer alıyor. Adından da anlaşılabileceği üzere 4G LTE uyumlu bir cihaz olan General Mobile 4G’nin 2500 mAh kapasiteli pili çıkarılabiliyor. Android One platformunun varlığıysa telefonun ek aktif kullanım süresinin üzerine 90 dakika daha ekliyor.

General Mobile’ın bugüne kadar piyasaya sürdüğü akıllı telefonlarla Türkiye pazarında yakaladığı başarı, teknolojiyi takip eden herkesin bildiği bir gerçek. General Mobile’ın eksik kaldığı yazılım alanında boşluğu Google’ın Android One platformuyla doldurması ise çok önemli bir işbirliği niteliği taşıyor. Google ve General Mobile arasındaki Android One işbirliğinin ilk halkası olan General Mobile 4G, geniş bir kullanıcı kitlesini cezbetmeye hazır gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER