Manşetler

General Mobile 4G Android N geliştirici ön izleme sürümünü destekliyor

general mobile 4g android n

General Mobile’ın geçen yıl Türkiye’ye sunduğu ilk Android One telefonu General Mobile 4G şimdi sahiplerine Google’ın yeni yayınladığı Android N geliştirici ön izleme sürümünü deneyimleme fırsatı sunuyor.

Google, Android N geliştirici ön izleme sürümünün sadece Nexus telefonları tarafından desteklendiğini belirtmişti. Ancak General Mobile’dan yapılan açıklamaya göre, General Mobile 4G Android N beta programı kapsamında yer alıyor.

General Mobile, birçok markanın daha henüz Marshmallow versiyonunu tüketiciye sunmadığı bir ortamda General Mobile ve Google ile iş ortaklığı ile geliştirilen General Mobile 4G Android One telefonu için Android N geliştirici sürümü yayınlandığını kaydediyor.

Eğer bir General Mobile 4G sahibiyseniz, siz de beta programına kayıt olarak telefonunuzda Android N’i deneyimleyebilirsiniz. Bunun için bu bağlantıyı takip ederek, GM 4G’de tanımlı olan Google hesap bilgileriyle kullanıcı girişi yapmanız, daha sonra da cihazınızı Enroll Your Device butonuna tıklayarak beta programına kaydedebilirsiniz.

Bu basit işlemin ardından güncellemenin olduğuna dair bildirim telefonunuza 24 saat içinde iletilecektir. Eğer isterseniz Menü -> Ayarlar -> Telefon hakkında -> Sistem güncellemeleri bölümünden Android N geliştirici ön izleme sürümü güncellemesinin gelip gelmediğini de denetleyebilirsiniz.

General Mobile da Google gibi uyarıyor; bunun bir ön izleme sürümü olduğunu ve sadece geliştiricilere yayınlandığını, nihai sürüm olmadığını belirtiyor. Bundan dolayı takılmalar, donmalar, uygulama hataları ve uyumsuzlukların olabileceğini dile getiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Android N: Bölünmüş ekran deneyimiyle yolda

Android N yenilikleri neler? 

  • Gece modu eklendi.
  • Ayarlar’da ekranı sağ tarafa kaydırıldıktan sonra sekme geliyor. Örneğin zil sesi değiştirme bölümünden bir anda yüklü olan uygulamalar bakmak için hemen o sekmeden o pencereye atlanabiliyor. Böylece daha hızlı ve kullanım senaryosuna sahip oluyoruz.
  • Aynı ekranda 2 uygulama çalıştırma.
  • Yenilenen bildirim merkezi.
  • Çift taraflı sayfa sayesinde bir çok bildirim ikonuna hükmedebilme.
  • Yeni bildirimleri yönetebilme.
  • Gelen bildirim uygulamasının ayarlarını hızlıca değiştirmek. Örneğin; Hangouts uygulaması için mesaj bildirimi geldiğinde mesajın içeriğinden bir bölümde görünüyor. Görünmesini istemiyorsanız hafif sağa kaydırıp ayar ikonuna dokunmanız ve ilgili ayarı seçmeniz yeterli oluyor.
  • Batarya durumunu gösteren grafik yenilendi.
  • Bir defa üstten kaydırınca 5 hızlı ayar ikonu gösteriliyor. Bu ikonlara uzun basıldığında ilgili ayarın detaylarına erişiliyor.
  • Çift ekran kullanırken görüntü ekrandaki görüntü boyutu ayarlanabiliyor. Bunun için; Ayarlar -> Ekran -> Görüntü boyutu seçeneği eklendi. Çift ekran yapılınca küçük, büyük, orta olarak nasıl görünmesini isterseniz, ayarlayabiliyor. Ekran küçüldüğü için görüntüler de küçülüyor.
  • Mart ayı güvenlik güncellemesini içeriyor.
İLGİLİ HABERLER