Teknoloji

Gelişticilere izin verildi, abonelikler Aile Paylaşımı üzerinden paylaşılabilir

apple destek hattı

Yaptığınız bir uygulama içi satın alma işlemini diğer aile bireyleriyle paylaşabilmeyi istediyseniz, şans sonunda yüzünüze gülüyor. Apple, aboneliklerin ve tek seferlik uygulama içi satın almaların artık aileler arasında paylaşılabileceğini duyurdu. Oyundaki madeni paralar gibi bir tüketilebilir öğe satın alırsanız, bunları kullanabilen tek kişi siz olursunuz, ancak bir uygulamanın reklamsız veya profesyonel bir sürümünün kilidini açarsanız, bunu yeni Aile Paylaşımı programı üzerinden aile bireyleriyle paylaşabilirsiniz.

Apple bu değişikliği geçtiğimiz haziran ayında Big Sur ile birlikte duyurmuştu. Ancak nihayet geliştiricilerin aboneliklerin ve satın alma işlemlerinin paylaşılmasına izin vermek için faaliyete geçmelerine izin verdi. Ancak, bir abonelik veya satın alma için Aile Paylaşımına izin vermek elle yapılan bir seçim olduğundan, geliştiricilerin bu seçeneği açmaları gerekiyor.

Ailede abonelikleri satın alan kişi sizseniz, Ayarlar‘a gidip en tepede bulunan Adınıza tıklatarak aboneliklerden hangilerinin paylaşma seçeneğine sahip olduğunu kontrol edebilirsiniz. Hesap sayfanızda bulunan Abonelikler seçeneğine dokunun.

Ekranın üst kısmında Yeni Abonelikleri Paylaş etiketli bir ayar göreceksiniz. Bunu açtığınızda, aile üyelerinize kaydolduğunuz tüm uygun uygulama içi aboneliklere otomatik olarak erişim vermiş olacaksınız.

Bunun altında ise mevcut aboneliklerinizin listesini göreceksiniz. Bunlardan birine tıklatmak sizi Aboneliği Düzenle ekranına götürür. Burada, geliştirici abonelik paylaşımına izin vermeye karar verdiyse Aile ile Paylaş seçeneğini görürsünüz. Açmak, ailenize aboneliği kendileri satın almış gibi erişim sağlayacaktır.

MacRumors, bir defalık uygulama içi satın alımları paylaşmak için sürecin farklı olduğunu belirtti. Örneğin, Working Copy adlı uygulamanın Pro sürümünün kilidini açma, uygulama içi ödeme yoluyla yapılıyor. Bir aile üyesinin ona erişebilmesi için, App Store’a gitmesi, sağ üst köşedeki hesap düğmesine tıklaması, Satın Alınanlar’a gitmesi ve ardından kilit açma işlemini satın alan aile üyesini seçmesi gerekir. Daha sonra uygulamayı o ekrandan indirmeleri gerekiyor. Uygulamanın nasıl kurulduğuna bağlı olarak, Satın Almaları Geri Yükle düğmesine tıklamaları gerekebilir.

Eğer favori uygulamanız henüz abonelik paylaşımını desteklemiyorsa, zaman zaman Abonelik ekranını tekrar kontrol etmekte fayda var. Kullanıcıların, aboneliklerinden biri Aile Paylaşımı için uygun hâle geldiğinde bildirim aldıklarına dair söylentiler de bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER