Manşetler

Geleceğin muhtemel teknolojik cihazları Iron Man 2’de – Galeri & Video

Eğer doğru bir şekilde yapılırsa, bir bilim-kurgu veya fantastik film izleyicilere geleceğin elektronik cihazları hakkında bir fikir verebilir. 2002 yapımı Azınlık Raporu (Minority Report) filmi buna güzel bir örnek olmuştu. O zaman görmüş olduğumuz işarete dayalı kontrol mekanizması ve şeffaf ekranlar hayatımıza girmeye başladı bile. Şimdi karşımızda ikinci bir örnek duruyor. Bugün vizyona giren Iron Man 2 filminde de geleceğin teknolojik cihazları için bir fal açılıyor.

Yukarıdaki resimde gördüğünüz Tony Stark’ın şeffaf LG akıllı telefonu, dokunmatik ekranlı kahve masası, holografik laboratuar ortamı gerçek hayatta çok yakında karşımıza çıkması muhtemel cihazlar. Filmin tasarım, animasyon ve görsel efektlerini üstlenen Perception stüdyosundaki ekip filmin yönetmeni Jon Favreau ve Marvel Stüdyo ekibi tarafından sürekli zorlanarak arayüz elementlerinin okunaklı ve mantıklı olması sağlanmış. Yine de bu cihazlar sıradan kullanıcı deneyiminin birkaç nesil ötesinde gibi görünüyor. Bu arada Perception ekibi teknolojik cihaz konseptlerinin geliştirilmesi aşamasında Engadget, Gizmodo gibi teknoloji blogları ve sitelerinden de faydalanmış.

Filmden kareleri merak edenleri aşağıdaki galeriye bekliyoruz. Gelecekte Google’ın nasıl olacağını görmek oldukça ilginç…

Galeri: Iron Man 2 teknolojisi
[nggallery id=307]

Video: Iron Man 2 fragmanı

İlgili – Perception

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER