EğlenceTeknoloji

GDC 2020 kapsamındaki etkinlikler Twitch’e taşınıyor

gdc 2020

2020 Oyun Geliştiricileri Konferansı veya daha yaygın şekilde bilinen kısaltmasıyla GDC 2020, koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilmişti. Etkinliğin organizatörleri, konferans kapsamında yapılması planlanan panellerin büyük kısmının internet üzerinden yayınlanacağını açıkladı.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “GDC 2020’de sahneye çıkması planlanan konuşmacıların büyük kısmı, konuşmalarının bir kaydını bize iletti. Bu konuşmalar hafta boyunca ücretsiz olarak izlenebilecek.”

Bu konuşmalar, 16-20 Mart tarihleri arasında orijinal plandaki saatleri doğrultusunda Twitch üzerinde yayınlanacak. İzleyiciler her gün Türkiye saatiyle 19:00 ve 03:00 arasında bu konuşmaları takip edebilecek. Konuşmalar bir süre sonra GDC’nin YouTube kanalına da yüklenecek. GDC 2020’de konuşma yapacak olan kişiler, önümüzdeki haftadan sonra da konuşmalarını GDC’nin organizatörlerine yayınlanamsı için iletilecek.

Organizatörler, Bağımsız Oyun Festivali ve Oyun Geliştiricilerinin Seçimi Ödülleri için de sanal bir ödül töreni gerçekleştirecek. Bu törenler sırasıyla Trent Kusters ve Kim Swift tarafından sunulacak.

GDC 2020, normal şartlar altında 16-20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecekti. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle Sony, Microsoft, Electric Arts, Unity, Kojima Productions, ve Epic gibi pek çok önemli şirket etkinliğe katılmama kararı almıştı. Bu nedenle organizatörler de etkinliği iptal etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER