Teknoloji

Gboard Android uygulamasına emoji çubuğu geliyor

Gboard akıllı yanıt desteğini daha çok uygulamada kullanıma sunacak
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Artık hem mesajlaşırken hem de sosyal medya paylaşımlarında emojiler sıklıkla kullanılıyor. Bu da emojilere hızlı erişimi önemli hâle getiriyor. Google bu doğrultuda yeni bir hamle daha yapmaya hazırlanıyor. İnternet devi, Gboard Android uygulamasına özel bir emoji çubuğu ekleyecek.

Engadget sitesinde paylaşılan GIF animasyonuna göre, bu emoji çubuğu otomatik düzeltme ve özelliklerin gösterildiği çubuğun hemen üstüne yerleştirilecek. Ancak bu çubuğun gösterimi kullanıcıların isteğine bağlı olacak.

Hâlihazırda Gboard’un emojilerine ulaşmanın yolu oldukça ilkel. Kullanıcılar sembol ve dil tuşları arasındaki virgül tuşuna uzun süre basarak emoji panelini açabiliyor. Burada oluşan panelde de tarama yaparak aranan emoji bulunabiliyor.

gboard android

Google’ın emojilerle ilgili planladığı yenilikler sadece Gboard Android uygulamasıyla sınırlı kalmıyor. Şirket kullanıcıların karşısına 117 yeni emoji çıkarmaya hazırlanıyor. Bunlar arasında smokinli erkek, duvaklı gelin, biberonla beslenen bebek gibi seçenekler bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER