Teknoloji

Gboard Android üzerinde 1 milyar indirme sayısını geçti

Gboard akıllı yanıt desteğini daha çok uygulamada kullanıma sunacak

gboard androidGoogle’ın mobil klavyesi Gboard, en popüler klavye çözümleri arasında yer alıyor. Uygulamanın Google Play Store’da geride bıraktığı son kilometre taşı da bu popülariteyi en somut biçimde gözler önüne seriyor. Gboard Android üzerinde 1 milyar indirme rakamını geride bırakmayı başardı.

Google Play Store’da 1 milyar indirme sayısını geçmek, her uygulamanın gösterebildiği bir başarı değil. Bugüne kadar söz konusu başarıyı sergileyenler arasında Skype, Facebook Messenger, Instagram ve Google Fotoğraflar gibi uygulamalar bulunuyor. Google’ın Gboard’u rekabetçi kılmak için yaptıkları da işe yaramış gibi görünüyor.

Çok sayıda dili destekleyen Gboard, çok dilli yazma desteği de sunuyor. Böylelikle kullanıcıların farklı diller arasında manuel olarak geçiş yapmasına da gerek kalmıyor.

Gboard Android uygulamasını kullananlar Google Çeviri entegrasyonu sayesinde gerçek zamanlı tercüme desteğinden de yararlanabiliyor. Bu özelliğin de uygulamaya hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi sağladığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER