Teknoloji

Gboard Android uygulaması gelişmiş GIF seçenekleriyle güncellendi

gboard androidGboard Android uygulaması için yayınlanan son güncelleme, Google’ın klavye çözümünü Android üzerinde kullananlara bazı yeni imkanlar sağlıyor. Özel GIF animasyonu oluşturma özelliği konusunda kullanıcılara daha fazla seçenek sunulması, söz konusu imkanlar arasında başı çekiyor. Kullanıcılar artık hazırladıkları GIF animasyonlarına metin ve çeşitli efektler de ekleyebiliyor.

GIF’lere eklenecek metnin hangi renkte olacağı konusunda da kararı kullanıcılar veriyor. Efekt seçenekleri ise şu an için fazlasıyla sınırlı. Kullanıcılara GIF animasyonlarına eklemeleri için sadece üç farklı GIF seçeneği sunulsa da, bunun her şeye rağmen iyi bir başlangıç olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Güncellemeyle uygulamaya eklenen yenilikler sadece özel GIF animasyonu oluşturmak için sunulan yeni imkanlarla sınırlı kalmıyor. Son pakette uygulamayı destekleyen dillerin arasına 28 yeni dil daha ekleniyor. Söz konusu grubun neredeyse tamamı yerel olarak tanımlanabilecek dillerden oluşuyor.

Gboard Android uygulaması kimi cihazlarda varsayılan klavye olarak sunulurken, pek çok Android kullanıcısının da favorisi olma özelliğini taşıyor. Uygulamanın son güncellemesi Google Play’de yerini almış durumda.

İLGİLİ HABERLER