Teknoloji

Gboard Android uygulamasında yazılardan GIF animasyonu oluşturulabilecek

Gboard akıllı yanıt desteğini daha çok uygulamada kullanıma sunacak

gboard androidGoogle, Gboard klavyesine düzenli olarak olarak yeni özellikler kazandırmaya devam ediyor. Bu doğrultuda Gboard Android uygulaması için yayınlanan son güncelleme ile daha önce sunulan bazı özellikleri geliştiriliyor. Geliştirilen özelliklerden birisi de, kısa süre önce uygulamaya eklenen GIF animasyonu oluşturabilme yeteneği oldu.

Uygulamanın en yeni versiyonuyla birlikte kullanıcıların yazılardan da GIF animasyonu oluşturabilmesi mümkün hâle geldi. Buna ek olarak, uygulama içinde yapılan çıkartma aramalarında da 15 dil için daha destek sunulmaya başladı.

Gboard’un dünya üzerinde konuşulan tüm dilleri desteklemesini isteyen Google, bu konudaki girişimlerini de sürdürüyor. Yayınlanan son güncelleme ile Gboard’un kapsama alanına 28 dil daha eklendi. Çoğunluğunu yerel olarak nitelenebilecek dillerin oluşturduğu listede Horasan Türkçesi, Karaçay dili, Lezgice gibi seçenekler de yer alıyor.

Gboard Android uygulamasına kelimelerden GIF oluşturma desteği getiren güncelleme, Google Play Store üzerinden indirilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER