Teknoloji

Garmin Vivoactive 3 Music LTE desteğiyle yenileniyor

Garmin Vivoactive 3 Music adını taşıyan akıllı saatini geçtiğimiz haziran ayında duyurmuştu. Şirket saatin LTE destekli versiyonunu da CES 2019’da gözler önüne çıkardı. Yenilenen Vivoactive 3 Music’in en önemli özelliği olarak Garmin’in portföyündeki 4G LTE destekli ilk GPS saati olması öne çıkıyor. Vivoactive 3 Music, ABD’de Verizon ile yapılan işbirliği çerçevesinde satılacak.

Hücresel bağlantının varlığı sayesinde Vivoactive 3 Music sahipleri koşuya veya spor salonuna giderken yanlarına telefonlarını almadan da müzik dinleyebilecek, gelen SMS’leri görüp yanıtlayabilecek veya egzersizlerini takip edebilecek. Yeni akıllı saatin özellikleri sadece LTE desteğiyle sınırlı kalmıyor.

Yerleşik olay tespit özelliği sayesinde düşme veya darbe alma gibi bir durumla karşılaşıldığında önceden belirlenen acil durum yardım kişileri otomatik olarak bilgilendirilebiliyor. Eğer kullanıcı egzersiz sırasında kendisini emniyetsiz hissederse saatin üzerindeki butona 5 saniye boyunca bastığında acil durum iletişim kişileriyle gerçek zamanlı olarak konum paylaşımı başlatabiliyor. Garmin LiveTrack özelliği de aile ve arkadaşlarla sürekli olarak konum paylaşımını mümkün kılıyor.

Vivoactive 3 Music’te akıllı saat modunda kullanıcılara beş saate varan pil ömrü vadediliyor. GPS aktifken ve LTE bağlantısı kullanılırken müzik dinlendiğinde ise bu süre 4 saate kadar iniyor. Garmin Vivoactive 3 Music ilk etapta üçüncü taraf müzik servisi olarak sadece Deezer’ı desteklese de, ilerleyen zamanlarda Spotify’ın da destek kapsamına alınacağı ifade edildi. Kablosuz kulaklıkların Bluetooth yoluyla bağlanacağı saatin fiyat etiketinde yazacak rakam ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER