Teknoloji

Garmin VIRB 360 suya dayanıklılık ve 360 derece çekim yeteneğini bir arada sunuyor

garmin VIRB 360Garmin aksiyon kameraları arasına yeni bir seçenek daha ekledi. Şirket, yeni ürünüyle son zamanların popüler konseptlerinden biri olan 360 derece videolarla da bütünleşiyor. Garmin VIRB 360, hem suya dayanıklı kasası hem de 360 derece çekim yapabilmesiyle merak uyandırmayı başarıyor. Piyasadaki diğer 360 derece kameralarda bulunmayan pek çok özelliği barındıracak VIRB 360’ın fiyat etiketi de bu farkı yansıtacak. Haziranda satışa sunulacak kamera, yurt dışında 799 dolar karşılığında satılacak.

VIRB 360 ile 5.7K çözünürlüğünde 360 derece video kaydı gerçekleştirebilecek. Kamerayla 15 megapiksel çözünürlüklü fotoğraf çekmek de mümkün olacak. Her iki değer de, VIRB 360’ı piyasadaki en yüksek çözünürlüklü 360 derece kameralar arasına sokmak için yeterli oluyor. Bu çözünürlüğün küresel görüntünün tamamına yayılması da, Garmin’in yeni kamerasının dikkat çekmesini sağlıyor.

Kamerada dört adet yerleşik mikrofon bulunuyor. Bu mikrofonlar sayesinde 360 derece videoyla uyumlu sesleri yakalamak da mümkün hâle geliyor. Kamera, yakaladığı görüntüleri bir akıllı telefona ihtiyaç duymadan kendi içinde sabitleyip birleştirebiliyor. Buna ek olarak, VIRB 360 ile Facebook Live ve YouTube’da canlı yayın gerçekleştirilebiliyor. Garmin’in yeni kamerası kullanıcılarına yaklaşık 1 saatlik pil ömrü vadediyor. Bu sürenin kullanılan özelliklere göre değişebileceği ifade edildi.

Garmin’in 360 derece kamerası, kendisini rakiplerinden ayırabilecek başka özellikler de taşıyor. Hız, rakım, katedilen mesafe, havada kalınan süre ve sıçrama yüksekliği gibi değerler kamera tarafından ölçülebiliyor. Şirket söz konusu ölçümleri bir süre önce geleneksel aksiyon kameralarında da yapmaya başlamıştı. Yerleşik GPS ve GLONASS sensörlerine ek olarak, kamera Garmin’in kalp atış hızı ölçüm araçlarıyla uyumlu biçimde çalışıyor.

Garmin VIRB 360 zorlu bir rekabete girecek

Bu özelliklerin VIRB 360’ı Nikon KeyMission 360 ve Samsung Gear VR gibi rakiplerine karşı avantajlı hâle getirip getirmeyeceği konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. GoPro’nun da pazara girmeye hazırlanması, Garmin’in işini zorlaştıracak gibi görünüyor. GoPro, 2017 sona ermeden 360 derece kamerasını piyasaya sürmeyi planlıyor. Garmin VIRB 360, küçük bir tripodla birlikte geliyor.

İLGİLİ HABERLER