EğlenceTeknoloji

Google’dan oyun tasarlamayı sağlayan oyun: Game Builder

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Game Builder adını taşıyan yeni bir video oyunu hazırladı. Bu yeni oyun, oyuncuların Minecraft benzeri oyunlar hazırlamasını ve bu oyunları başkalarıyla oynamasını mümkün hâle getiriyor. Oyunda oyuncular karakterleri ve sahneleri boş bir alana sürükleyip bırakarak kendi dünyalarını oluşturabiliyor. Ardından komutların girilmesiyle birlikte hikayenin parçalarının birbirleriyle nasıl etkileşim içinde olacağı belirleniyor. Game Builder’a hem Windows hem de macOS üzerinden erişilebiliyor.

Game Builder’ın altında Google’ın kuluçka merkezi Area 120’nin imzası bulunuyor. İnternet devi Area 120 ile deneysel projeler üstüne yoğunlaşıyor. Bu projelerden bazıları tarihin tozlu sayfalarına karışsa da, bazıları Google’ın diğer ürünlerinde kullanılıyor. Game Builder geçtiğimiz kasım ayından bu yana Steam’de mevcut olsa da, Google’ın tanıtımı şimdi yapması oyunun oyuncu sayısını artırma isteğini gösteriyor. Steam’de oyun için yapılan yorumların pozitif olduğunu da belirtmekte fayda var.

Game Builder’da ortak çalışma modu da bulunuyor. Bu mod sayesinde aynı anda birden fazla oyuncu birlikte oyun geliştirebilecek. Kendi tasarımlarını başkalarıyla paylaşabilen oyuncular, başka oyuncuların tasarımlarını da görebilecek.

Game Builder, hevesli kişilere kodlama bilgisine sahip olmadan da oyun oluşturabileceklerini gösteriyor. Oyunda ilgisi artan oyuncuların bilgilerini de artırmalarını sağlayacak imkanlar bulunuyor. Oyunun etkileşim sistemi, “If this, then that…” mantığıyla işliyor. Oyuncular diledikleri takdirde kendi etkileşimlerini JavaScript ile de işleyebiliyor.

İLGİLİ HABERLER