Teknoloji

Game Boy oyun oynanabilir bir telefon kılıfı olarak geri dönebilir

nintendo game boy

Hâlihazırda Nintendo’nun ürün portföyünde iki nostaljik oyun konsolu bulunuyor. Ancak pek çok oyun sever şirketten bir zamanların efsanesi Game Boy’u günümüze uyarlamasını bekliyor. Bunun üzerine çalıştığı anlaşılan Nintendo’nun bulduğu çözümlerden biri, Game Boy için oldukça farklı bir senaryoyu işaret ediyor.

Nintendo tarafından ABD Patent ve Marka Ofisi’ne yapılan başvuruda, akıllı telefonu Game Boy’un çalışan bir versiyonuna dönüştürecek bir kılıf görülüyor. Üzerinde fiziksel tuşlar da taşıyan bu kılıf, fiziksel tuşlara yapılan dokunuşları dokunmatik ekranlara aktarıyor.

Nintendo’nun söz konusu formatın patentini henüz alamadığını belirtmek gerekiyor. Bu teknolojinin asla tamamlanmış bir ürüne dönüşmeyebileceğini unutmamakta da fayda var. Geliştirdiği teknoloji için ilk patent başvurusunu 2017’nin mart ayında ana vatanı Japonya’da yapan Nintendo’nun tüm süreci yoluna koymasının biraz zaman alabileceği belirtiliyor.

Buna ek olarak, Nintendo’nun önünde başka teknik zorluklar da duruyor. Akıllı telefon kılıflarının büyük çoğunluğu bir modele özgü olarak hazırlanıyor. Bu da Nintendo’nun kılıf çıkarma konusunda izleyeceği stratejiyi belirsiz hâle getiriyor. Şirketin sadece popüler modeller için bu özel kılıfı çıkarması muhtemel görünse de, tasarımların sürekli değişmesi kılıfların kullanım süreleri konusunda da bazı soru işaretleri doğuruyor.

Game Boy en popüler Nintendo ürünleri arasında yer alıyor

Game Boy, Nintendo’nun en popüler ürünleri arasında bulunuyor. Bu denli sevilen bir ürünün geri dönüşüne dair en küçük bir ihtimalin bile heyecan yaratmasına şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER