Teknoloji

Sızıntılar Galaxy Z Fold 5’i gözler önüne seriyor: Tamamen düz kapanabilen bir telefon

galaxy z fold 5

Yakında resmiyet kazanması beklenen Samsung’un gelecek nesil katlanabilir telefon modeli Galaxy Z Fold 5, son sızıntılarda adından söz ettiriyor. “Su damlası” tarzı bir menteşe hakkındaki iddialar, Samsung’un katlanabilir cihaz teknolojisini nasıl bir adım ileriye taşıdığının ipuçlarını sunuyor.

Galaxy Z Fold 5, belki de katlanabilir telefonlar arasında çizgiyi belirleyen bir özellikle geliyor: Tamamen düz bir şekilde kapanabilme kapasitesi. Eğer sızıntılar doğruysa, yeni “su damlası” stili menteşe, telefonun katlandığında daha az boşluk bırakmasını sağlayabilir. Bu durum, geçtiğimiz yıl incelenen Galaxy Z Fold 4‘ün bıraktığı belirgin boşluğu daha da azaltabilir.

Ayrıca, telefonun daha sıkı bir kapama deneyimi sunabilmesi, onun Pixel Fold gibi rakipleriyle ve bu yaz piyasaya çıkan diğer katlanabilir cihazlarla daha iyi rekabet etmesine olanak sağlayabilir.

Sızıntılara göre Galaxy Z Fold 5, bir dizi göze çarpan fiziksel değişiklik sunuyor. Telefonun arkasındaki kamera çıkıntısının yanındaki flaş, yeni modelde biraz daha farklı bir konuma taşınmış gibi görünüyor. Ayrıca, ekran çerçevesi biraz daha ince, bu da daha geniş bir görüntüleme alanı sağlıyor.

Galaxy Z Fold 5 modelinde beklenen özellikler

Sızıntılarda belirtilen özellikler arasında, Galaxy S23 telefonlarda bulunan aynı Snapdragon 8 Gen 2 SoC, 4,400mAh pil kapasitesi, 45W hızlı şarj ve 25W kablosuz şarj desteği gibi çarpıcı teknik özellikler de bulunuyor. Ayrıca 50MP ana kamera, 12MP ultra geniş açılı kamera, 10MP telefoto kamera ve açık veya kapalı kullanım için 12MP ön kameralar gibi bir dizi kamera özelliği de var.

İLGİLİ HABERLER