Teknoloji

Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 için One UI 4 dağıtımı durduruldu

a101 14 aralık 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir yazılım güncellemesini cihazlarına yükleme konusunda aceleci davrananlar kimi zaman bu nedenle sıkıntılı anlar yaşayabiliyor. Söz konusu durumdan son olarak Samsung’un katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3’ün sahipleri muzdarip olmuşa benziyor.

Samsung kısa süre önce katlanabilir ekranlı telefonları için Android 12 ve One UI 4 dağıtımına başlamıştı. One UI 4’ün kararlı sürümünü indiren kullanıcıların cihazlarında ciddi sorunlarla karşılaştıklarını bildirmeleri üzerine Samsung geri adım attı.

Güney Koreli şirket, katlanabilir ekranlı telefonlarına One UI 4 dağıtımını durdurdu. Samsung’dan verilen bilgiye göre, güncellemenin getirdiği sorunların çözülmesi için çalışmalar başladı.

galaxy z fold 3Güney Kore’de dağıtıma çıkan güncellemeyi indiren kullanıcıların şikayet ettiği sorunlar arasında telefonun kilitlenmesi, uygulamaların kendi kendine kapanması, ekran titremesi ve yavaş performans sayılıyor.

Bazı Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3’lerin One UI 4 güncellemesinin yüklenmesinin hemen ardından kurtarma moduna geçtiği belirtildi. Bu da Samsung’un güncellemeyi düzeltmek için yoğun bir çaba sarfetmesi gerektiği anlamına geliyor. Samsung çalışanlarının sorundan etkilenenlere çevrimiçi destek sağladığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER