Teknoloji

Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 2 için yeni iddialar

galaxy z fold 2 3 tab

Samsung, katlanabilir telefonlar konusunda eteğindeki tüm taşları dökmüş değil. Şirket, 2021’de de bu konuda farklı adımlar atacak gibi görünüyor. Yeni bir habere göre, Samsung gelecek yık en az üç katlanabilir telefon çıkaracak. Buna ek olarak, şirketin Galaxy Z Fold 3 modelinde daha küçük bir dış ekrana yer vereceği ve böylelikle maliyetleri aşağıya çekeceği söyleniyor.

Samsung’un ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold’da 4.6 inç büyüklüğünde bir dış ekran bulunuyor. Bu ikinci ekran işlevsel olsa da kullanımı pek kolay değildi. Samsung bu durumu Galaxy Z Fold 2‘nin 6.2 inç büyüklüğündeki Sonsuz-O dış ekranıyla düzeltmişti. Güney Kore merkezli The Elec sitesinin haberinde ise Z Fold 3’te 4 inç büyüklüğünde bir dış ekranın bulunacağı belirtiliyor.

Samsung’un bunu S Pen desteğiyle affettirmesi muhtemel görünüyor. Şirketin bunun için 7 inç büyüklüğündeki ana ekranın Ultra İnce Cam kalınlığını 60 ila 100 milimetreye çıkaracağı söyleniyor. Z Fold 2’de bu camın kalınlığı 30 milimetre seviyesinde. Bu sayede ekranın S Pen’in baskısına dayanabileceği belirtiliyor.

Samsung’un Galaxy Z Flip 2 modelinde ise dış ekranı büyüteceği belirtiliyor. Mevcut modelde 1.1 inç olan dış ekranın yeni modelde 1.4 inçe çıkacağı söyleniyor. Samsung’un daha uygun fiyatlı Galaxy Z Fold Lite isimli bir katlanabilir telefon üzerinde çalıştığı da söylentiler arasında yer alıyor.

Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip için oklar 2021’in üçüncü çeyreğini işaret ediyor. Z Fold Lite’ın ise ilk çeyrekte resmiyet kazanabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER