Manşetler

Samsung Galaxy Z Fold 2 Ön İnceleme – Video

samsung katlanabilir telefon

Samsung’un hakkında tüm detayları paylaştığı yeni nesil katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold 2’yi kısa süreliğine de olsa deneyimleme imkanı bulduk. Galaxy Z Fold 2 ön inceleme videosu ve yazısı ile elde ettiğimiz izlenimleri paylaşıyor, yorumlar aktarıyoruz.

Geçen yılın ilk yarısında gördüğümüz ve hatta ön incelemeden geçirdiğimiz Galaxy Fold modelinde görülen bazı sorunlar nedeniyle Samsung, tasarımı ve yapıyı güçlendirme yoluna gitmişti. Bu nedenle Fold’un Türkiye’de planlanan çıkışı gerçekleşmemişti. O modelde içteki ekran büyük görüntüleme alanı ile gerçekten de iyi ve zengin bir deneyim sunuyordu. Ancak dıştaki ekranı nedeniyle bir akıllı telefon olarak kullanma imkanı sınırlıydı.

İlk Galaxy Fold modelinde yer alan kapak ekranı küçük olduğu için video izlemek veya sosyal medya uygulamalarını kullanmak gibi işler için pek pratik olmuyordu. Sadece gelen çağrıları görme, mesajlara bakma gibi işler için kullanılıyordu. Halbuki şimdi 6.2 inçlik büyüklüğe sahip olan ve ön yüzün neredeyse tamamını kaplayan ekran video izlemek için uygun. Aslında 25:9 görüntü oranıyla videoların etrafında epey siyah alan kalıyor, ancak tam ekrana aldığınızda, özellikle filmleri izlerken dıştaki ekran işe yarayabilir.

Tabii ki, Galaxy Z Fold 2’nin esas multimedya deneyimini veya sunduğu diğer imkanları değerlendirmek için cihazı açmanız ve bir tablet gibi kullanmanız gerekiyor. Galaxy Z Flip’te gördüğümüz bir menteşe tasarımı var. Sağlamlığı hissediliyor. Kapalı durumdayken bile Z Fold 2’nin epey sağlam ve stabil durduğunu hissediyoruz. Bu açıdan klasik akıllı telefonlardan çok farklı sayılmaz. Telefonu açarken de menteşenin ne çok sert ne de çok oynak olduğunu hissediyorsunuz. Yani, her şey olması gerektiği gibi ayarlanmış.

Tıpkı Z Flip’teki gibi, menteşeyi farklı açılarda durdurmak ve katlanabilir telefonu farklı biçimlere sokmak mümkün. Tüm bunların sayesinde farklı kullanım şekilleri ortaya çıkıyor. Örneğin yemek yerken Z Fold 2’yi hafif açılı şekilde koyarak ekranın sadece bir yarısında, yeteri kadar bir görüntüleme alanıyla video izleyebilirsiniz. Ya da selfie çekerken Z Fold 2’yi katlayıp bir yere yerleştirerek daha rahat biçimde selfie çekebilirsiniz. Video günlük tutanlar da tek başlarına çekim yaparken Samsung’un Flex mod olarak adlandırdığı farklı kullanım modlarından yararlanacaklardır.

Büyüklüğü 7.6 inçe çıkan ekran yüksek parlaklığa sahip. Keskinlik ve netlik de yeterli. Ultra ince cam kullanıldığı için cam ekranları kullanma hissi de yaşanıyor. Ekranın ortasındaki kırışıklık karşıdan bakıldığında çok fark edilmiyor. Ya yanlardan bakmanız ya da ekrana ışık düşmesi ve yansıma yapması gerekiyor. Kısacası, Galaxy Z Fold 2 açılır hâlde bir tablet deneyimi yaşatma konusunda iyi bir performans sergiliyor. İçteki ekranda 120 Hz yenileme hızı desteği var, ancak Z Fold 2 ekran hızını içeriğe göre ayarlıyor. Aynı şekilde çözünürlüğün belirlenmesi de otomatik şekilde yapılıyor. Kullanıcıya içteki ekranın çözünürlüğünü değiştirme imkanı sunulmuyor.

Malzeme kalitesi bakımından da Galaxy Note 20 Ultra ile aynı seviyede bir telefon var. En azından kapalı durumdayken bunun geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Önde ve arkada Gorilla Glass camlar kullanılmış. Mistik bronz renkte arkadaki yüzey hafif pürüzlü ve sürtünmeli. Mistik siyah renkte ise daha parlak bir arka yüzey kullanılmış ve çizilmelere karşı daha hassas görünüyor. Bize sorsanız, tercihimiz Note 20 Ultra’da olduğu gibi mistik bronz olurdu.

Z Fold 2’nin toplam beş kamerası var. Üçü, kapalı durumdayken arkada, biri kapak ekranında, diğeri de içerideki katlanabilir ekranda yerleşmiş durumda bulunuyor. Samsung, farklı koşullar ve ihtiyaçlar için her kamerayı aktif şekilde kullanma imkanı sağlıyor. Çok yakında yayınlayacağımız detaylı Galaxy Z Fold 2 incelemesinde kamera performansına yakından bakacağız.

İçerideki donanım bileşenleri bakımından Galaxy Z Fold 2, 2020’nin ikinci yarısının amiral gemisi telefonlarının çizgisini tutturuyor. Üstelik Türkiye’de satışa çıkacak modelde bile Qualcomm’un en yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 865 Plus’ı göreceğiz. Bu işlemci oyun tarafında da iyi bir performans vadediyor. İncelemede oyun konusuna da değineceğiz, ancak deneyimlediğimiz süre boyunca dış ekranda açık olan uygulamanın içerideki katlanabilir ekranda devam ettirilmesinin, bu aradaki geçişin hızının iyi olduğunu gözlemledik. Aynı anda birden fazla uygulamayı ekranda, farklı pencerelerde açmayı sağlayan Çoklu Pencere görünümü de iyi şekilde çalışıyor. Uygulamaları yerleştirme, konumlarını değiştirme, ekran görüntülerini alma ve bunuları düzenleme gibi işlerde Galaxy Z Fold 2 akıcı görünüyor.

Tabii ki, Z Fold 2’nin günlük hayattaki performansı, 4500 mAh kapasiteli pilinin nasıl bir tablo ortaya koyduğu gibi noktaları incelemede bulacaksınız. İlk izlenimlerimiz Samsung’un orijinal Fold modeline göre önemli bir aşama kaydettiği ve gerçekten hayatın birçok alanında kullanım fırsatı sunacak bir cihaz geliştirdiği yönünde. Z Fold 2, gerçekten de incelemesi zevkli bir telefon olacak. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşabilirsiniz. İncelemede cevaplamaya çalışacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER