Manşetler

Samsung Galaxy Z Fold 2 ile ilgili tüm detaylar paylaşıldı [Video]

Samsung Galaxy Z Fold 2 ile ilgili tüm detaylar paylaşıldı [Video]

Ağustos ayının başında düzenlenen Galaxy Unpacked etkinliğinde Samsung, yeni nesil katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold 2’nin bir ön gösterimini yapmıştı. Ancak şirket bu telefon hakkında daha fazla bilgi açıklamak için eylül ayının başını beklememiz gerektiğini belirtmişti. Beklenen zaman geldi ve Samsung, düzenlediği Galaxy Unpacked Part 2 etkinliğinde Z Fold 2 ile ilgili tüm detayları paylaştı. Ayrıca Z Fold 2 Türkiye fiyatı da belli oldu.

Geçen yıl Galaxy Fold ile katlanabilir telefon arenasına giriş yapan Samsung, ilk denemesinden aldığı tecrübeleri öncelikle bu yılın başında gördüğümüz Galaxy Z Flip modeline uygulamıştı. Yenilenmiş menteşe tasarımı ve fiber kıllı fırça sistemi sayesinde içerideki mekanizmaya toz ve benzeri partiküllerin kaçması engelleniyor ve ekranın farklı açılarda da açılmasına izin veriliyordu. Bunların Galaxy Z Fold 2’nin kamera mekanizmasında da bulunduğunu görüyoruz.

Bunun dışında Galaxy Z Fold 2’nin en önemli yeniliklerinden bir tanesi dıştaki ekranı oluyor. 6.23 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip olan kapak ekranı, Super AMOLED ekran teknolojisini barındırıyor. 25:9 görüntü oranlı ekran 816 x 2260 piksel çözünülürlükle hem yüksek keskinlik hem de canlı bir görsel deneyim sunuyor. Ekranın üst kısmında da kamera deliğinin ortalanmış biçimde yerleştirildiğini görüyoruz.

Samsung Galaxy Z Fold 2 ile ilgili tüm detaylar paylaşıldı [Video]

İçerideki ekranda yüzde 27 oranında inceltilen çerçevesi ve yerleştirilen kamera deliği sayesinde daha geniş bir görüntüleme alanı sunuyor. 7.6 inç köşeden köşeye uzunluğa sahip olan bu ekran Dynamic AMOLED 2X teknolojisini barındırıyor ve bu açıdan Galaxy Note 20 Ultra ile örtüşüyor. Ekran çözünürlüğü 1768 x 2208 piksel. 120 Hz yenileme hızını destekliyor ancak yenileme hızı içeriğe bağlı olarak dinamik biçimde ayarlanıyor. HDR10+ desteği de içteki katlanabilir ekranın başlıca özellikleri arasında bulunuyor.

Hem dıştaki hem de içteki ekranın sunduğu yüksek görsel deneyime iyi bir ses sistemi de eşlik ediyor. Samsung’un belirttiğine göre, alt ve üst kenarlara yerleştirilen hoparlörler sayesinde stereo ses çıkışı sunuluyor.

Galaxy Z Fold 2 kamera özellikleri

Kamera tarafına baktığımızda, Galaxy Z Fold 2’nin toplam beş adet kamera barındırdığını görüyoruz. Arkada üç tane kamera bulunuyor. Bunlar Galaxy Note 20 serisindekine benzer bir modüle yerleştirilmiş. Üç kamera da 12 megapiksel çözünürlüğe sahip ve ana kameranın yanında telefoto ve ultra geniş açılı kameralar var. Kapak ekranında ve içteki katlanabilir ekranda bulunan kamera deliklerine de 10 megapiksel çözünürlüklü ve aynı özelliklere sahip kameralar yerleştiriliyor. 4K video kaydı her kameranın sunduğu özellikler arasında yer alıyor. Özellikle arka kamera sistemiyle profesyonel video modunu kullanarak yüksek kalitede çekimler gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Auto framing olarak adlandırılan özellik sayesinde, yapay zekâ yardımıyla, Z Fold 2’yi hareket ettirmeden süje takibi yapabilirsiniz. Gece Modu ve Tek Çekim gibi çekim modlarını da görüyoruz.

Samsung Galaxy Z Fold 2 ile ilgili tüm detaylar paylaşıldı [Video]

İçerideki bileşenlere baktığımızda da Samsung Galaxy Z Fold 2’nin epey güçlü olduğunu görüyoruz. Qualcomm’un yazın duyurduğu üst sınıf işlemcisi Snapdragon 865 Plus bu telefonda mevcut. Böylelikle Z Fold 2, Türkiye’de satışta olan nadir 865 Plus işlemcili Android telefonlardan bir tanesi olacak. Bu yüksek performans sunan işlemciye 12 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Telefonda bellek kartı yuvası yok. Parmak izi okuyucusu ise kenarda bulunan güç düğmesine yerleştirilmiş. 4500 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Hızlı şarj, kablosuz şarj ve ters kablosuz şarj gibi, Samsung’un üst sınıf Android telefonlarında gördüğümüz pil özellikleri de mevcut.

Yukarıda belirttiğimiz gibi, Galaxy Z Fold 2’nin yeniden tasarlanmış bir menteşe yapısı var. Bu yapı katlanabilir ekranın farklı açılarda durmasına izin veriyor. Bu durum da katlanabilir telefonu kullanma şekillerini zenginleştiriyor. Flex modu olarak adlandırılan mod sayesinde Z Fold 2’yi farklı biçimlere sokabilir, bu şekillerde farklı yerlerde kullanabilirsiniz. Örneğin bir şeyler izlemek istediğinizde ekranı 135 derece açabilir, üstte kalan ekran alanında videoyu, altta kalan alanda da çalma kontrollerini görebilirsiniz. Ya da Kamera uygulamasında ekranı farklı açılarda ayarlayarak bir yere sabitleyebilir, bu şekilde hızlı çekim veya selfie fotoğraf çekimlerini daha rahat gerçekleştirebilirsiniz. Bu durumda da ekranın bir yarısında vizör, diğer yarısında kontroller gösteriliyor. Arka kameralarla selfie çekerken kapak ekranını kullanma ya da bir kişinin fotoğrafını çekerken onun kapak ekranında kendi görüntüsünü görmesini sağlama gibi imkanlar da mevcut.

Samsung Galaxy Z Fold 2 ile ilgili tüm detaylar paylaşıldı [Video]

Galaxy Z Fold 2 çoklu pencere özellikleri

Galaxy Z Fold 2’de Android 10 yüklü olarak geliyor. Bunun üzerinde de Samsung One UI 2.5 kullanıcı arayüzü çalışıyor. Dışarıdaki ekranda Galaxy Note 20 Ultra, S20 Ultra gibi üst sınıf Samsung telefonlarından alıştığımız bir kullanıcı arayüzü var. İçteki ekran ise daha geniş alanı sayesinde daha geniş bir çalışma alanı sunuyor. Çoklu görev tarafında sundukları da daha geniş. İnteraktif Çoklu Pencere olarak adlandırabileceğimiz özellik kapsamında aynı anda üç uygulamayı katlanabilir ekranda açabilir ve bunların ekranda dizilimini isteğinize göre şekillendirebilirsiniz. App Pair özelliği, aynı anda farklı pencerelerde açtığımız uygulamaları grup olarak kaydetme ve bunları daha sonra tek bir tıklatmayla yeniden açma imkanı veriyor. Farklı pencereler arasında sürükle-bırak yöntemiyle içerik ve dosya taşıyabilirsiniz. Split Screen Capture özelliği ise ekran görüntüsü aldığınızda hangi pencerenin görüntüsünü kaydedeceğinizi belirlemenize izin veriyor.

Samsung, Microsoft’un Office uygulamalarında ve yerel uygulamalarında Z Fold 2’nin katlanabilir ekranıyla uyumlu bir kullanıcı arayüzü sunulması için gerekli iş birliklerini ve çalışmaları yaptığının altını çiziyor.

Galaxy Z Fold 2, metal ve cam birleşimi bir gövdeyle geliyor. Katlanabilir telefonun mistik siyah ve mistik bronz olmak üzere iki renk seçeneği var. Mistik bronz renk, Galaxy Note 20 Ultra’nın mistik bronz renginde olduğu gibi mat ve hafif pürüzlü bir yüzeyle geliyor. Menteşe için de gümüş, kırmızı, mavi ve altın gibi renk seçenekleri belirlenmiş. Yurt dışında kullanıcılara bu renklerden birisini seçme imkanı sunulacak. Ayrıca yine yurt dışında Galaxy Z Fold 2’nin Thom Browne Edition versiyonu da satışa çıkacak.

Galaxy Z Fold 2 Türkiye fiyatı

Galaxy Z Fold 2 için ön sipariş dönemi 2 Eylül’de başlıyor. Katlanabilir telefonu 2 Eylül – 1 Ekim arasında ön sipariş ile satın alacaklara Galaxy Buds Live hediye edilecek. Hediye fırsatı kampanyaya katılan Samsung bayiler ve diğer 3. taraf fizik satış noktaları ile 3. taraf online kanalların yanı sıra Samsung Online Mağaza üzerinden satın alınacak Galaxy Z Fold 2 cihazlar için geçerli olacak.

Bu şık hediyenin yanı sıra Samsung, Galaxy Z Fold 2 sahipleri için “Galaxy Z Premier Service” adlı hizmetini de hayata geçirdi. Bu servis ile en iyi cihaz deneyimini sağlamak adına tasarlanan özel müşteri servisi hizmeti verilecek. Galaxy Z’ye Özel Çağrı Merkezi için müşterilerin 0850 222 0 847 numaralı hattı araması yeterli oluyor. Ayrıca yine bu hizmet kapsamında Moto Kurye Hizmeti de verilecek. Üstelik tüm bu hizmetler ücretsiz olacak. Bu hizmet sayesinde Galaxy Z Fold 2 sahipleri evlerinden çıkmadan Samsung Servis’ten yararlanabilecek. Moto Kurye, cihazları evlerden alıp servise teslim ediyor ve işlemlerden sonra adresinize getiriyor. Bunlara ek olarak Galaxy Z Fold 2 sahiplerine satın almayı takip eden 1 yıl boyunca Ekran Koruma Desteği de sunulacak. Bu teklif ile ekran değişimi 999 TL’lik özel fiyatla gerçekleştirilebilecek.

Galaxy Z Fold 2 kullanıcıları, üç yıl boyunca Android işletim sistemi güncellemelerinden faydalanarak en iyi mobil deneyimlerden yararlanabilecek.

Galaxy Z Fold2, Mystic Black ve Mystic Bronze renk seçeneklerine sahip Galaxy Z Fold2?nin Türkiye?deki tavsiye edilen satış fiyatı da KDV dâhil 19 bin 999 TL olarak belirlendi.

Güncelleme: Haber Galaxy Z Fold 2 Türkiye fiyatı ile güncellenmiştir.

İLGİLİ HABERLER