Teknoloji

Samsung Galaxy Z Flip 6’da Exynos işlemciyi tercih edebilir

galaxy z flip 6

Samsung Galaxy Z Flip 5, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Ancak bu telefonun takipçisi Galaxy Z Flip 6 için farklı bir senaryo geçerli olacak gibi görünüyor. Katlanabilir telefonun Samsung’un Exynos işlemcilerinden birini taşıyacağı söyleniyor.

Söz konusu iddiayı Revegnus rumuzlu duyumcu gündeme getirdi. Paylaşımda “Exynos’un bu yıl çıkacak Z Flip 6’ya yerleştirilmesi sürpriz olmayacaktır” ifadesi bulunuyor. Bu Exynos çipinin de Exynos 2400 olması bekleniyor.

Samsung, Galaxy S24 ve S24+’ın hem Qualcomm hem de Exynos işlemcili versiyonlarını çıkarmıştı. Katlanabilir telefonlarda ise şirket uzun süredir sadece Qualcomm’un Snapdragon işlemcilerini tercih ediyor. Samsung’un bu tarafta da çift işlemcili bir strateji benimseyebileceği belirtilse de, sadece Exynos ihtimali de masada duruyor.

Galaxy Z Flip 6 yaz aylarında tanıtılacak

Samsung, Z Flip 6’yı yaz aylarında kullanıcılarla buluşturacak. Bu telefonla birlikte Galaxy Z Fold 6, Galaxy Ring akıllı yüzük ve Galaxy Watch 7 akıllı saatin de gözler önüne çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER