Teknoloji

Galaxy Watch 6 ve 5, uyku apnesini tespit edebilecek

galaxy watch 6 classic

Samsung, Galaxy Watch 6 ve Watch 5 serisi akıllı saatlerinin önümüzdeki yılın başlarından itibaren uyku apnesini tespit edebileceğini açıkladı. Ancak bu özellik, en azından ilk etapta, sadece Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de kullanılabilecek. Ülkenin Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı tarafından onaylanan özelliğe şirketin Health Monitor uygulaması üzerinden erişilebilecek.

Samsung Mobile’da dijital sağlık ekibini yöneten başkan yardımcısı Hon Pak, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Galaxy Watch serisindeki yeni uyku apnesi özelliğiyle kullanıcılara, durumları kötüleşmeden önce bu bozukluğu mümkün olan en erken aşamada tanımaları için basit, proaktif bir araç sunuyoruz.”

Samsung, Galaxy Watch 6 ve 5 kullanıcılarının rahatsız edici uyku apnesi semptomlarını erken aşamalarda tespit edebileceklerini ve böylelikle tıbbi yardıma başvurabileceklerini belirtiyor.. BioActive sensörlü Galaxy Watch’lar uyku sırasında kandaki oksijen seviyesini takip edebilecek. Tespit edilen kan oksijen değerlerinin apne/hipopne değişimi saatler tarafından değerlendirilecek ve tahmini bir Apne-Hipopne İndeksi elde edilecek. Bu özellikten yararlanmak ve uyku apnesi belirtileri olup olmadığını görmek için 4 saatten fazla veri barındıran iki uykunun saatler tarafından takip edilmesi gerekecek.

Samsung Galaxy Watch 6 ve 5’e önemli bir ekleme yapıyor

Samsung akıllı saatlerine eklediği bu özellikle sağlık alanında ciddi bir konuya parmak basıyor. Uyku apnesi, uyku sırasında nefes almayı bırakmak olarak tanımlanabilecek ve oldukça yaygın görülen bir sağlık sorunu. Bbu durum vücuda oksijen tedarikinin azalmasına ve hipertansiyon, kalp rahatsızlığı, felç veya bilişsel bozukluk gibi diğer sağlık komplikasyonlarına neden olabiliyor.

İLGİLİ HABERLER