Teknoloji

Galaxy Watch 6 daha büyük bir ekran ve güçlü teknik özelliklerle gelecek

galaxy watch 6

Beklenen yeni Galaxy Watch 6, daha ince çerçeveleri sayesinde daha büyük bir ekranla gelebilir. SnoopyTech tarafından sızdırılan özellikler listesi, 40mm’lik Watch 6’nın 1,31 inç OLED ekrana, 44mm’lik versiyonun ise 1,47 inç OLED ekrana sahip olacağını öne sürüyor. Ne var ki, ilgili hesap şu anda askıya alındığı için sızıntıya ulaşılamıyor.

Bu özellikler listesine göre, Galaxy Watch 6 Classic’in de benzer bir güncelleme alması bekleniyor. Söz konusu modelin 43mm ve 47mm’lik versiyonlarında aynı ekran boyutlarına yer verilmiş olabilir. Bu özellikler listesine bakıldığında, 1.2 inçlik ekranın 432 x 432 çözünürlüğe, 1.47 inçlik ekranın ise 480 x 480 çözünürlüğe sahip olabileceği belirtiliyor. Bu, Galaxy Watch 5 modelinin 1.2 inç ve 1.4 inçlik ekranlarına göre hafif bir yükseltme anlamına geliyor.

Galaxy Watch 6 serisinin tüm ürünlerinde safir kristal cam olacak

Ayrıca, sızdırılan listeye göre, Samsung, Watch 6 modellerinin tümünde daha fazla dayanıklılık için safir kristal cam ekranları eklemeyi planlıyor. Bu, daha pahalı olan Watch 5 Classic için geçen yıl ayrılmış bir özellikti. Yenilenmiş bir ekranın yanı sıra, Galaxy Watch 6’nın, Samsung’un Galaxy Watch 5 ile yaptığı bazı değişiklikleri geri alması bekleniyor – özellikle dokunmatik çerçeve eklenmesi. Sızdırılan görüntüler, Galaxy Watch 6 Classic’ın fiziksel döner bir çerçeve özelliği içerebileceğini, standart Galaxy Watch 6’nın ise çerçevesiz olacağını öne sürüyor.

Fakat Samsung’un değiştirebileceği şeyler bunlarla sınırlı değil gibi görünüyor. Özellikler listesi, Watch 6’nın yeni bir Exynos W930 çipi, 16GB depolama alanı ve 2GB RAM ile gelebileceğini gösteriyor – bu, Watch 5 ile gelen 1.5GB RAM’e göre bir yükseltme. Watch 6 ve Watch 6 Classic’de biraz daha büyük piller de olabilir, daha küçük boyut seçeneklerinde 300mAh, daha büyük olanlarda ise 425mAh pil olabilir. Ancak bu durumun daha iyi bir pil ömrü anlamına gelip gelmeyeceği belirsiz gibi görünüyor.

Neyse ki, Samsung’un Galaxy Watch 6 için neler planladığını öğrenmek için çok fazla beklememiz gerekmeyecek. Samsung, beklenen bu saat modelini, Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5 ile birlikte, 26 Temmuz’da gerçekleştirilecek Unpacked etkinliğinde açıklaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER