İncelemelerManşetler

Samsung Galaxy Watch 6 Classic İncelemesi

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

  • Akıcı ve kolay kaydırmayla dilediğiniz yöne döndürün.
  • En iyi sonuçlara ulaşmak için egzersizlerinizi takip edin.
  • Daha iyi uyku için alışkanlıklarınızı takip edini

Samsung, 2023 model Galaxy Watch 6 Serisi akıllı saatleriyle birlikte yeniden eskiye dönüş yaptı. Bir yandan ekran büyüklüğünü artıran şirket bir yandan da eski nesil Galaxy Watch akıllı saatlerinde gördüğümüz bezel halkayı, Galaxy Watch 6 Classic ile birlikte yeniden sunmaya başladı. Google’ın WearOS işletim sisteminin zengin uygulama desteğini One UI Watch kullanıcı arayüzünün kullanışlılığı ve esnekliğiyle buluşturan Samsung’un yeni nesil akıllı saatlerinden klasik tasarımlısını, daha doğrusu onun Türkiye’de de satışa çıkan Astro Edition‘ını bir süredir deneyimliyorum. Galaxy Watch 6 Classic inceleme yazısı ve videosunda, en yeni Samsung akıllı saatinin öne çıkan özelliklerini, deneyimlerimi ve yorumlarımı bulabilirsiniz.

Galaxy Watch 6 Classic inceleme: Tasarım

Galaxy Watch 6 Classic’in 47mm ve 43mm olmak üzere iki farklı kasa seçeneği bulunuyor. Bizim elimizdeki Astro Edition ise 47mm kasa boyutuyla sunuluyor. Bu model 59 gram ağırlığıyla, Samsung’un şimdiye kadar ürettiği en ağır akıllı saat olabilir. Buna rağmen bilekte ağırlık hissi yarattığı söylenemez. Saate eşlik eden suni deri kaplamalı plastik kayış da şıklık ve rahat kullanımı bir arada sunuyor. 10.9 milimetrelik gövde kalınlığı ise, büyük ekranlı bir akıllı saatin yüzey alanıyla gayet uyumlu görünüyor.

samsung galaxy watch 6 classic inceleme

Samsung, Galaxy Watch 5 serisinin üst seviyesi olan Pro modelinde titanyum çerçeve kullanmıştı. Burada ise paslanmaz çelik çerçeveye geri dönüş var. Önde ise yine safir kristal cam kullanılıyor. Her iki malzeme de yüksek sağlamlığa sahip. Aynı zamanda paslanmaz çelik çerçeve saatin üst sınıf olduğu hissini vermekte başarılı.

Dairesel ekranın etrafını, Samsung’un geçen yıl ara verdiği bezel halkanın çevrelediğini görüyoruz. Bu kontrol birimi Samsung’un akıllı saatlerinin en önemli simgelerinden bir tanesiydi, ancak Samsung geçen yıl Galaxy Watch 5 serisinde bunu pas geçmişti. Şimdi Galaxy Watch G Classic ile birlikte Samsung klasiğe geri dönüş yapmış oldu. Astro Edition’da bu bezel halkanın üstünü, astronomiye gönderme yapan çeşitli simgelerden oluşmuş bir motif süslüyor. Bunun saate ayrı bir hava kattığını söylemeliyiz.

Bezel halka çok kalın tutulmamış. Aynı zamanda ekranla bezel halka arasındaki siyah alan da çok dar. Bu durum Galaxy Watch 6 Classic’in, büyüyen ekranına rağmen nispeten düşük bir yüzey alanında kalmasına yardımcı oluyor. Bezel halka, saatin kullanıcı arayüzünde gezinirken veya kullanıcı arayüzünde yukarı aşağı giderken kullanışlı oluyor. Bununla birlikte saati kullanırken daha çok dokunmatik ekranı tercih ettiğimi söylemem gerekiyor. Ekran çizilmelere karşı dayanıklı olsa da, özellikle bezel halka kenarlarının kiri biraz fazla tuttuğunu gözlemliyorum. Ara sıra temiz ve yumuşak bir bezle ekranı temizlemekte fayda olacaktır.

samsung galaxy watch 6 classic inceleme

Sağ kenarda yine iki tane fiziksel tuş var. Bunların arasında ise mikrofonu görüyoruz. Karşı kenarda ise yüksek bir ses çıkışına sahip olan hoparlör var. Arka yüzde kalp hızı ölçümü olmak üzere başlıca ölçüm birimleri yer alıyor. Arka bölüm mümkün olduğu kadar yassı biçimde tasarlanmış. Bu da saatin cilde daha rahat oturmasını sağlıyor. Arka yüzün özellikle su lekesi ve kiri tutma konusunda biraz hassas olduğunu söylemek gerekiyor. Ekran camı gibi burayı da ara sıra temizlemek iyi olacaktır.

Suyun bahsi geçmişken, Samsung Galaxy Watch 6 Classic IP68 sertifikasına sahip. Aynı zamanda 50 metre derinliğe kadar suya dayanıklı. Bu durum Samsung Galaxy Watch 6 Classic’i dışarıda yağmur altındaki antrenmanlarında, havuzda veya açık suda yüzme ya da dalış aktivitelerinde rahatlıkla kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Akıllı saat 20mm’lik kayışlarla uyumlu. Arkada yer alan klipsler sayesinde kayış değişimi kolaylıkla yapılabiliyor.

samsung galaxy watch 6 classic inceleme

Galaxy Watch 6 Classic inceleme: Ekran, Performans ve Pil

Galaxy Watch 6 Classic’in 47mm’lik versiyonunda 1.5 inçlik, 480 x 480 piksel çözünürlüklü Super AMOLED ekran yer alıyor. Bu ekran yüksek kontrastı, derin siyahları ve canlı renkleriyle gerçek bir saate bakıyormuş gibi gerçekçi bir görünüm sunmayı başarıyor. 453ppi piksel yoğunluğu sayesinde yazılar, grafikler, resimler gayet keskin ve net görünüyor. AMOLED teknolojisinin varlığı sayesinde, sürekli açık ekran özelliği de pil ömrüne olumsuz etkide bulunmadan sunulabiliyor. Sürekli açık ekran özelliğini saati kullandığım süre boyunca genellikle açık tuttum. Saatin kontrol panelinden bu özelliği dilediğiniz zaman kapatmanız mümkün oluyor ki, özellikle geceleri bunu yapma ihtiyacı hissettim.

samsung galaxy watch 6 classic inceleme

Samsung, Galaxy Watch 6 Classic için farklı bir çok saat şekli sunuyor. Bunların arasında incelediğimiz Astro Edition’a özel olan “Astro Traditional” saat şekli de var. Bu saat şekli, saatin bezel halkasındaki motiflerle uyumlu bir arka plana sahip. Ayrıca saatin kasa rengiyle bu arka plan rengi uyum gösteriyor. Bununla birlikte bu saat şeklinin klasik bir görünümü var. Bu özel saat şeklinin dışında, One UI Watch 5 ile gelen yeni saat şekilleri, daha önceki Galaxy Watch serisi akıllı saatlerden bildiklerimiz var. Daha fazlasını ise Google Play Store’dan indirmeniz mümkün. Örneğin, saati kullanırken esas tercihim olan Simple Digital adlı saat şeklini Google’ın uygulama mağazasından indirdim. Özelleştirilebilir komplikasyonları ve siyah renkli arka planıyla bu saat şekli benim için fazlasıyla kullanışlı oldu.

Ekranın üstü safir kristal camla kaplı. Bu da ayrı bir sağlamlık sağlıyor. Tabii ki, bezel halkanın da ekranın için iyi bir tampon görevi gördüğünü belirtmek gerekiyor. Ekran, yüksek parlaklığı sayesinde dışarıda da iyi bir görüş sağlıyor. Bu durum güneşli havalarda gerçekleştireceğiniz bisiklet, yüzme ve bunun gibi aktiviteler için fazlasıyla yararlı olacaktır.

Galaxy Watch 6 Classic işlemci tarafında da Watch 5 serisine göre önemli bir güncelleme gördü. 5nm tabanlı Exynos W930, iki adet 1.4 GHz Cortex-A55 çekirdeğine sahip. Saat frekansında, önceki nesil W920 işlemciye göre dikkate değer bir artış var. Bu artışın etkilerini Galaxy Watch 5’tekine göre gözle görülür derecede hissetmesek de, Galaxy Watch 6 Classic’in kullanıcı arayüzünde gezinti, uygulamaların açılışı, çeşitli akıllı saat işlevlerinin kullanımı, bezel halkanın veya ekrana dokunmaların işleyişi gibi durumlar için performans gayet iyi. Üst sınıf olarak nitelendirebileceğimiz bir akıllı saatten beklediğimiz performans mevcut. 2 GB RAM’in de uygulamaların performansı konusunda bir avantaj sağladığını söyleyebiliriz. Özellikle akıllı saatte, kenardaki Ana ekran tuşuna çift basarak en son uygulamaya gitme gibi işlevin kolaylaştırıldığı bir durumda, RAM’in yeteri kadar yüksek tutulması daha da anlamlı oluyor.

samsung galaxy watch 6 classic inceleme

16 GB dahili hafızayı yine görüyoruz. Bu değer yeterli sayılır. Google Play Store’dan birçok uygulamayı indirmeme rağmen akıllı saatin hâlâ 6.1 GB’lık bir boş alanı mevcut. Bu alan saate yükleyeceğiniz müzik parçaları veya daha fazla uygulama için yeterli olmaya devam edecektir.

Pil tarafına geldiğimizde, Galaxy Watch 6 Classic’in 47mm kasalı versiyonunda 425 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Saati kullandığım birkaç haftalık döneme bakarak, sürekli açık ekranın aktif olduğu bir kullanımda, tek bir şarjın 24-25 saatlik bir kullanım imkanı sağladığını söyleyebilirim. Bu kullanımda akıllı saat büyük çoğunlukla Samsung Galaxy S23’e, yani ana telefona bağlı durumdaydı. Öte yandan egzersiz takibi ve bu gibi işler için de sık kullanmadım. Ancak sürekli kalp hızı ve stres ölçümü gibi özellikler aktif durumdaydı. Sürekli açık ekranı ve pil tüketen çeşitli özellikleri kapatarak tek bir şarjla performansı 30 saatin üstüne çıkarabilirsiniz.

samsung galaxy watch 6 classic inceleme

Yine de, bu akıllı saati her gün şarj etmeniz gerekeceğini söyleyebilirim. Neyse ki, hızlı şarj desteği sayesinde bu işi hızlı biçimde hâlledebilirsiniz. Samsung, 25 W güç adaptörü ve kutudan çıkan kablosuz şarj aksesuarıyla sadece 30 dakikada yüzde 45’e kadar hızlı şarjın mümkün olduğunu söylüyor. Samsung’un bu iddiası boş değil, benim de şarj konusundaki izlenimlerim bununla örtüşüyor. Samsung’un test için gönderdiği ikili şarj aksesuarını ve 25W güç adaptörünü kullanarak şarj işlemini gerçekleştirdim. Evdeki çalışma masamda ise 20W güç adaptörünüyle kutudan çıkan kablosuz şarj aksesuarını kullandım. Her iki koşulda da saatin pili 1 ila 1 buçuk saatte tamamen doluyor. Sabah yataktan kalkma ile evden çıkma arasında geçen zamanda saati şarja takmanız gün boyunca kullanım ve hatta gece uyku takibi için yetecektir.

samsung galaxy watch 6 classic inceleme

Galaxy Watch 6 Classic inceleme: Yazılım

Samsung Galaxy Watch 6 Classic, WearOS 4 tabanlı bir akıllı saat. Yani Google’ın akıllı saat platformunu temel alan, Wear OS’in Apple Watch dışında kalan diğer akıllı saat platformlarına göre daha geniş olan uygulama ekosisteminden yararlanıyor. Google Play Store, üçüncü taraf akıllı saat uygulamaları açısından nispeten zengin bir alan ve Samsung Galaxy Watch 6 Classic kullanıcıları da bundan yararlanabiliyor. Saatte yüklü olan Google Play Store’a giderek buradan istediğiniz uygulamaları, oyunları veya saat şekillerini yükleyebilirsiniz.

samsung galaxy watch 6 classic inceleme

Bu üçüncü taraf uygulama desteği sayesinde özellikle Google’ın kendi uygulamalarıyla deneyimi daha da zenginleştirmek mümkün. Örneğin Google Home uygulamasını indirerek Google’ın Asistan destekli ev cihazlarını, Chromecast gibi yayın cihazlarını kontrol edebilirsiniz. Shazam, Apple Watch’ta da sıklıkla kullandığım ve Google Play’den sunulan WearOS uygulaması sayesinde Galaxy Watch 6 Classic’te de eksikliğini hissetmediğim bir uygulama. WhatsApp’ın WearOS uygulaması ise, akıllı saatin nispeten büyük ekranı ve yine Play Store’dan indirdiğim Gboard klavye sayesinde mesajlarımı bilekten görüp yanıtlamama izin veren güzel bir çözüm oluyor. Akıllı saat kullanıcıları için WhatsApp mesajlarını bilekten görüp yanıtlayabilme genellikle aranan bir özellik oluyor. İşte Galaxy Watch 6 Classic, nispeten zengin uygulama desteği sayesinde bunu sunabiliyor.

Müzik tarafında, saatin 16 GB’lık hafızasına çeşitli parçaları yükleyebilirsiniz. Ancak Spotify ve YouTube Music gibi iki güçlü uygulama var. Bunlar parçaları saatin hafızasına atarak çevrim dışı dinleme imkanına izin veriyor. Watch 6 Classic kullanıcılarının da genel olarak bu çözümleri tercih edeceğini düşünüyorum. Müzik demişken, bağlı telefonda çalan medyaların kontrolünü doğrudan saatin üzerinden gerçekleştirmek de, uzun zamandır Samsung akıllı saatlerinde gördüğümüz ve Galaxy Watch 6 Classic’te de gördüğümüz bir özellik oluyor. Öte yandan Galaxy Buds FE ve bunun gibi bir Samsung kulaklığınız varsa, saat şeklindeyken sağa sola kaydırarak veya bezel halkayı çevirerek erişebileceğiniz kartlar üzerinden kulaklıkları kontrol etme imkanınız var.

samsung galaxy watch 6 classic inceleme

Kartlar demişken, Apple Watch dışındaki çoğu akıllı saat platformunda gördüğümüz kartlar, saatin çeşitli işlevlerine veya topladığı bilgilere kolay erişim imkanı sağlıyor. Galaxy Watch 6 Classic’te de böyle bir mekanizma var. Medya kontrolü, Son çalınanlar, EKG, Kalp atış hızı, Stres, Günlük etkinlik, Kulaklık Denetleyici, Google Haritalar, Alarm, Pil, Tansiyon ve Kayıt; şu anda Galaxy Watch 6 Classic’imde aktif olan kartlar. En fazla 12 kart ekleyebiliyorsunuz, özellikle Samsung telefonundaki Galaxy Wearable uygulamasında, kartlar için güzel bir yönetim ekranı var. Buraya göz atmanızı tavsiye ederim. Üçüncü taraf uygulamaların da kart desteğinin olması güzel. Spotify ve WhatsApp gibi uygulamalar da bu özelliği verimli biçimde kullanıyor.

Bu arada Google Asistan için de bir kart oluşturup asistan özelliklerine kısayoldan erişmek mümkün. Ancak Galaxy Watch 6 Classic’te Google Asistan, Türkçe olarak kullanılamıyor. Bu, benim gibi sesli asistanı bir akıllı saat üzerinde kullanmayı sevenler için önemli bir eksiklik ve umarım Samsung, kısa süre içinde bu eksikliği giderir.

samsung galaxy watch 6 classic inceleme

Her ne kadar Wear OS 4 tabanlı bir akıllı saat olsa da, Galaxy Watch 6 Classic, One UI Watch 5 kullanıcı arayüzü sayesinde bir Samsung akıllı saati olduğunu fazlasıyla hissettiriyor. Bu arayüz, Google’ın etkilerini iyi biçimde gizlemeyi başarıyor. Saat şekli açıkken ekranın altından üste doğru kaydırarak uygulamalara kolayca erişebiliyorsunuz. Ekranın üst kısmından alta sürükleyince Kontrol Paneli görünüyor. El feneri, Sürekli Açık Ekran, sessiz ve bunun gibi ayarlara kolayca erişim sağlıyor. Bildirimler konusunda da iyi bir destek var. Saat şekli açık durumdayken bezel halkayı sola çevirmek veya ekranda sağa sürüklemek bildirimlerde gezinti imkanı sağlıyor. Galaxy Wearable uygulaması üzerinden bildirimleri kontrol etme şansınız var.

Galaxy Wearable, Galaxy Watch 6 Classic’in bağlantısı ve yönetimi için geçerli. Saatin Ayarlar bölümünde temel kontroller var, ancak Wearable uygulaması, tam kontrol için çok daha fazla ayar ve imkan sunuyor. Mağazaya erişim, saat şekilerini yönetme bunların arasında. Saat ayarları bölümünde de zengin seçenekler var. Buradan yazılım güncellemesini de yapabilirsiniz.

samsung galaxy watch 6 classic inceleme

WearOS 4’ün getirdiği bir yenilik olarak, artık akıllı saati sıfırlamadan başka bir telefonla eşleştirmek mümkün. Bu, benim için özellikle test sırasında, Galaxy S23’ten Galaxy Z Flip 5’e geçiş yapmak zorunda kaldığım zaman kullanışlı oldu. Samsung’un Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 ile birlikte kullanım imkanı sunduğu, kamerayı uzaktan yönetme özelliğini bu şekilde deneyimleme imkanı buldum. Evet, yukarıda saydığım Samsung katlanabilir telefonlarından bir tanesine sahipseniz, fotoğraf veya video çekimi sırasında daha fazla esnekliğe sahip olacaksınız.

Bu arada Samsung’un geçtiğimiz aylarda getirdiği Samsung Wallet desteği sayesinde, Watch 6 Classic ile ödemeleri yapmak da kolaylaşıyor. Saatin NFC özelliği sayesinde, destekleyen ödeme noktalarında ödemeleriniz, kredi kartını kullanmadan, sadece bileğinizdeki saati okutarak gerçekleştirebilirsiniz.

samsung galaxy watch 6 classic inceleme

Samsung Galaxy Watch 6 Classic’i en başta Samsung telefonlarıyla kullanabilirsiniz. Diğer markalı Android telefon kullanıcıları için de destek sunuluyor. Bağlanacak telefonun en az Android 10 ile yüklü olması ve telefonda Galaxy Wearable da bulunması gerekiyor. Daha önceki Samsung Galaxy Watch serisi akıllı saatlerde gördüğümüz gibi, burada da iPhone kullanıcılarının kapsam dışında olduğunu görüyoruz.

Galaxy Watch 6 Classic inceleme: Sağlık ve Fitness

Samsung Galaxy Watch 6 Classic, sağlık ve fitness alanında genel olarak selefinin çizgisini sürdürüyor. Geçen yıl incelediğimiz Galaxy Watch 5‘in bu alandaki yeteneklerini gayet iyi bulmuştuk, hatta bunu Samsung’un düzenlediği özel bir İğneada gezisi sayesinde daha fazla örnekle gözlemleme imkanı elde etmiştik. Aynı çizgi Galaxy Watch 6 Classic’te de sürdürülüyor. Tabii ki, bazı alanlarda ilerlemeler, yeni özellikler var.

samsung galaxy watch 6 classic inceleme

Uyku takibi, geçen yılın saatinde önemli yenilikler kazanmıştı. Uyku Koçluğu da bu yeniliklerden bir tanesiydi. Şimdi uyku takibi sırasında, hem sizin hem de başkalarının rahatsız olmasını engelleyecek çeşitli yenilikler var. Bunları kullanmak için saati uyku moduna almak gerekiyor. Bunu yaptığınızda arkadaki yeşil renkli sensörün rengini kızılötesine çevirmek, ekran parlaklığını kısmak, bildirimleri kapatmak mümkün oluyor. Bunları yapmanızı özellikle tavsiye ederim, aksi takdirde, özellikle saatin uyku sırasında açılan ekranı dikkat dağıtıcı olabiliyor.

Kadınlar için Döngü Takibi özelliği de geliştirilmiş özellikler arasında yer alıyor. Uyku takibine yeni eklenen cilt sıcaklığı takibi imkanı, Döngü Takibi için de var. Bu sayede kadınlar, döngülerini daha isabetli biçimde tahmin edebileceklerdir.

samsung galaxy watch 6 classic inceleme

Kalp sağlığı konusunda da Galaxy Watch 6 Classic yetenekli bir akıllı saat. Sürekli kalp hızı ölçümü yapılıyor. Bunun dışında kanda oksijen düzeyi ve akıllı saatlerde pek görmediğimiz Tansiyon ölçümü var. Tansiyon ölçümü için öncelikle normal bir tansiyon aletiyle kalibrasyon yapmanız gerekiyor. Daha sonra belli aralıklarla bunu yeniden tekrarlamanız da iyi olacaktır.

Geçen yıl Watch 5 serisiyle birlikte gördüğümüz Biyoelektrik Empedans Analizi yine mevcut. Bu analiz, vücudunuzun yağ, kilo, kas kütlesi gibi bileşenlerini, kısa bir testle belirlemenize imkan sağlıyor. Geçen yıl bu zamanlarda Galaxy Watch 5 ile yaptığım analizle karşılaştırdığımda, birçok bileşen açısından olumlu tarafa gittiğimi görüyorum. Zaten çevremden gelen, zayıfladığıma ve sağlıklı göründüğüme dair yorumlar da bunu destekler nitelikte.

Egzersiz tarafına geldiğimizde, Samsung Galaxy Watch 6 Classic, 90’dan fazla, farklı birçok aktivite ve egzersiz türünü destekliyor. Egzersiz sırasında kişisel Kalp Atış Hızı Dilimi belirlemesi yaparak fitness kapasitesini daha iyi biçimde değerlendirme imkanı var. Yağ yağma, kardiyo, yüksek yoğunluklu egzersiz gibi farklı egzersiz türlerinde, hedef Kalp Atış Hızı Dilimi’ni belirledikten sonra, egzersiz sırasında kalp atış hızınız o dilime girdiğinde, bir bildirim gönderilerek bu aralıkta olduğunuz haber veriliyor. Dilimin dışına çıktığınızda ise yeniden bildirim oluyorsunuz. Bu bildirimler sayesinde hareketlerinizi daha verimli bir şekilde ayarlayabilirsiniz.

samsung galaxy watch 6 classic inceleme

Galaxy Watch 6 Classic, egzersiz sırasında veya sonunda sunduğu birçok bilgiyle verimliliği artırıyor. Ne var ki, Egzersiz uygulamasına erişmek biraz zor. Özellikle uygulama menüsünün ikon bazlı görünümü bunu zorlaştırıyor. Bu nedenle Kartlar’ı kullanmak biraz daha mantıklı olabilir. Ya da otomatik egzersiz tanıma özelliğini etkinleştirebilirsiniz. Özellikle benim gibi sıklıkla yürüyorsanız, bunu etkinleştirmenizi tavsiye ederim. Desteklenen birkaç hareket var. Bunlar algılandıktan sonra, egzersiz takibi, üstelik hareketin başladığı zamandan itibaren yapılıyor. Bu sayede yaktığınız kaloriler, attığınız adımlar da boşa gitmiyor. Otomatik egzersiz tanımanın gayet iyi şekilde çalıştığını söylemeden geçmeyelim.

Galaxy Watch 6 Classic inceleme: Sonuç

  • samsung galaxy watch 6 classic inceleme
  • samsung galaxy watch 6 classic inceleme
  • samsung galaxy watch 6 classic inceleme
  • samsung galaxy watch 6 classic inceleme
  • samsung galaxy watch 6 classic inceleme
  • samsung galaxy watch 6 classic inceleme
  • samsung galaxy watch 6 classic inceleme
  • samsung galaxy watch 6 classic inceleme
  • samsung galaxy watch 6 classic inceleme
  • samsung galaxy watch 6 classic inceleme
  • samsung galaxy watch 6 classic inceleme
  • samsung galaxy watch 6 classic inceleme
  • samsung galaxy watch 6 classic inceleme
  • samsung galaxy watch 6 classic inceleme
  • samsung galaxy watch 6 classic inceleme
  • samsung galaxy watch 6 classic inceleme

Samsung Galaxy Watch 6 Classic, bezel halkayı sevenler ve özleyenler için sevindirici bir gelişme oldu. Astro Edition’ın da özellikle astronomiye merak salanlar için güzel bir simge olacağını söylebilirim. Bununla birlikte, fiyat tarafında da normal modellere göre bir avantajı olabiliyor. Ne var ki, Galaxy Watch 6 Classic’i çeşitli indirim kampanyalarıyla daha da ucuza bulma imkanınız var. Bu nedenle, sırf fiyat tarafında avantaj sağlasın diye, Samsung Shop Online’da daha ucuza satılan Astro Edition’ı seçmek zorunda değilsiniz.

Fiyat konusunu bir kenara bırakacak olursak, Galaxy Watch 6 Classic, akıllı saat tarafında Samsung’un yaklaşımını, tasarımını ve sunduklarını beğenenler için güzel bir seçim olacaktır. Tabii ki, bir de bezel halkayı seven ve pratik bulanlar için. Özellikle büyüyen ekran, saati kullanmayı kolaylaştırıyor ve zevkli hâle getiriyor. Samsung, ekranı büyütürken çerçeveyi mümkün olduğu kadar ince tutmayı, üstelik bunu bezel halkaya rağmen yapmayı iyi becermiş.

Performans tarafında Exynos W930 işlemci, gerek günlük işlerde, gerek sağlık ve egzersiz alanlarında beklentilere iyi biçimde yanıt veriyor. 16 GB depolama alanı yeterli. Google Play Store’dan indirebileceğiniz üçüncü taraf uygulamalar için de yeterli bir alan var. Spotify, YouTube Music, Shazam, WhatsApp gibi üçüncü taraf uygulamaları kapsamlı bir şekilde kullanma imkanı memnuniyet verici. Farklı saat şekilleri mevcutken, Google Play Store’dan daha fazlasını indirme imkanı sunuluyor. Pil konusunda ise, kullanıcıların her gün, genellikle de sabahları veya gece yatmadan önce saatlerini şarj etme alışkanlığına alışmaları gerekiyor.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic, bir süredir Samsung akıllı saatlerinde gördüğümüz, sadece Samsung Galaxy telefonları ve diğer Android telefonlarıyla uyumluluk çizgisini devam ettiriyor. Eğer bir iPhone sahibiyseniz, size hitap eden akıllı saat alternatifleri arasında Galaxy Watch 6 ve Watch 6 Classic yer almayacaktır. Bu akıllı saat, öncelikle Samsung Galaxy akıllı saat kullanıcıları için önerilir. Bununla birlikte, farklı bir akıllı saat deneyimi yaşamak isteyen Android telefon sahipleri için de tercih edilebilir bir seçenek.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER