Teknoloji

Apple’ın Vision Pro sanal gerçeklik gözlüğü önümüzdeki yılın başlarında piyasada

apple vision pro 2

Apple, geçtiğimiz haziran ayında, WWDC 2023 sırasında yeni sanal gerçeklik gözlüğü Appple Vision Pro’yu tanıtırken, bu ürünün gelecek yıl içinde piyasaya sunulacağını söylemişti. Görünen o ki, bu tarih 2024’ün fazlasıyla başı olacak. Son gelişmeler, Vision Pro‘nun oldukça yakın bir tarihte, şubat ayında tüketicilere sunulacağını işaret ediyor. Bloomberg’den Mark Gurman‘a göre, cihazın lansmanı için gerekli çalışmalar hız kazandı.

Apple, yeni bir yazılım platformu da başlatıyor; Vision Pro ile birlikte visionOS adı verilen yeni bir yazılım da kullanıma sunulacak. Gurman, 2024 yılının ilerleyen aylarında visionOS’un yeni bir versiyonunun, Mac ve iPhone yazılım güncellemeleriyle birlikte gelmesini beklediğini ifade ediyor. Başka bir yenilik ise, iOS 17.2‘nin yayınlanmasıyla iPhone 15 Pro’nun artırılmış gerçeklik özelliklerini destekleyen 1080p çözünürlükte, saniyede 30 kare 3D kodlamalı uzaysal videolar çekebilmesi ve bu videoların detaylı bir biçimde yalnızca Vision Pro başlıkta oynatılabilmesi olacak.

Vision Pro gözlüğünün piyasaya sürülmesi

Vision Pro’nun piyasaya sürülmesine yönelik çalışmalar kapsamında, Apple mağaza çalışanlarının yeni kullanıcılara rehberlik etme, cihazın oturmasını ayarlama ve reçeteli lens seçenekleriyle ilgili işlemler konusunda eğitim alması gerekiyor. Gurman, 3.499 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olacak bu cihazın sınırlı bir arzla sunulacağını ve başka bir lansman etkinliğine gerek kalmayacağını söylüyor.

Yeni donanımın lansmanı için geliştiriciler de hazırlık sürecine dahil ediliyor. Çarşamba günü paylaşılan bir not ile “hazır olmaları” gerektiği bilgisi verilen geliştiricilere, sanal ve karışık gerçeklik ortamları için özel olarak tasarlanmış yazılımlar veya Vision Pro’nun da erişebileceği iPad ve iPhone uygulamaları geliştirme çağrısı yapıldı. Ürünün gecikmeye uğramasını olası kılan birçok etken olsa da, raporlar Çin’deki üretim tesislerinin haftalar öncesinden “tam hız”da çalıştığını ve perakende birimlerinin ocak sonuna kadar satışa hazır hale getirilme planları olduğunu belirtiyor.

Video: iOS 17.2 incelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER