Teknoloji

Samsung Galaxy Watch 5 serisi için dikkat çekici pil sızıntısı

galaxy watch 5 pro

Samsung Galaxy Watch 4 serisinde etkileyici akıllı saatler mevcut. Ancak pil ömrü bu serinin üyelerinin en zayıf noktası olarak öne çıkıyor. Samsung da bu durumun farkında gibi görünüyor. Yeni bir iddiaya göre, şirket bu seride sunacağı Galaxy Watch 5 Pro modelinde oldukça büyük bir pile yer verecek.

Mevcut Galaxy Watch 4 serisinde Watch 4 ve Watch 4 Classic modelleri yer alıyor. Pro modelinin başlı başına yeni bir ürün olacağını belirtmek gerekiyor. Bu model, Watch 5 ve Watch 5 Classic’in üstünde konumlandırılacak.

İddiaya göre, Galaxy Watch 5 Pro’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 572 mAh kapasiteli pil verecek. Mevcut Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch 4 Classic’te 361 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Dolayısıyla pil kapasitesinde yüzde 60’lık bir artıştan söz etmek mümkün.

Bu kapasitenin sıkı kullanıcılara yine iki günü bulmayan bir pil ömrü sağlaması öngörülüyor. Ancak özelliklerin kullanım yoğunluğu biraz azaldığında pil ömrünün iki günü bulabileceği belirtiliyor.

Watch 5 Pro’nun yüksek bir fiyat karşılığında satılması muhtemel görünüyor. Bu modelin fiyatının 46 mm Galaxy Watch 4 Classic’in üstünde olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Güney Kore’de SM-R925 model numarasıyla sertifika alan saatin Galaxy Watch 5 Pro olması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER