Teknoloji

Samsung Galaxy Watch 5 serisi için Avrupa’da One UI 5 Watch dağıtımına başladı

galaxy watch 5

Samsung, Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro için One UI 5 Watch güncellemesinin dağıtımına geçtiğimiz hafta ana vatanı Güney Kore’de başlamıştı. Şirket Avrupa’da dağıtımı başlatmak için de fazla zaman kaybetmedi. Önce Bluetooth modellerin One UI 5 Watch güncellemesini aldığı ve sıranın kısa sürede LTE modellere geleceği belirtildi.

Güncelleme Watch 5 modellerine R9xxXXU1BWH3 seri numarasıyla geliyor. 1.7 GB büyüklüğündeki güncelleme dosyasıyla birlikte Samsung’un geçtiğimiz yıl çıkarttığı modeller yeni özelliklere kavuşuyor. Yeni saat kadranları, diğer Samsung ürünlerinin pil durumlarını görebilme imkanı, Sağlık uygulamasında yapılan yenilikler, Bixby’nin bildirimleri okuyabilmesi ve gelişmiş telefon görüşmesi kontrolleri güncellemenin getirdikleri arasında bulunuyor.

Samsung geçtiğimiz ay tanıttığı yeni akıllı saatleri Watch 6 ve Watch 6 Classic’i Watch OS 4 ve One UI 5 Watch ile birlikte sunmuştu. Şirket, 2021 çıkışlı Galaxy Watch 4 ve Watch 4 Classic için de Watch OS 4 ve One UI 5 Watch dağıtımına kısa süre önce ABD’de başlamıştı.

Galaxy Watch 5 sahipleri One UI 5 Watch’u nasıl indirecek?

Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro sahipleri güncellemenin cihazlarına gelip gelmediğini Galaxy Wearable uygulamasındaki Yazılım Güncellemesi bölümü üzerinden manuel olarak kontrol edebiliyor. Ancak güncellemenin otomatik olarak dağıtıldığını ve yüklenebildiğini hatırlatmakta da fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER