Bilim

Samsung’un Galaxy Watch serisi akıllı saatleri kalp atışındaki düzensizlikleri tespit edebilecek

samsung galaxy watch 5

Samsung Galaxy Watch 6 serisiyle birlikte akıllı saatlerinin kullanıcılarını düzensiz kalp atış hızı konusunda uyaracak. İlk olarak Galaxy Watch 6 serisinin üyelerinde sunulacak olan bu özellik daha sonrasında eski modellere de eklenecek. Bu özellik EKG ölçümleri için de kullanılan Samsung Health Monitor uygulaması üzerinden sunulacak.

Henüz bir doğrulama gelmese de, sadece Samsung telefon sahipleri bu bildirimleri alabilecek gibi görünüyor. Zira Health Monitor uygulaması sadece Samsung markalı akıllı telefonlara yüklenebiliyor. Düzensiz kalp atış hızının tespiti için saatin kalp atış hızını sürekli takip etmesine de izin verilmesi gerekiyor.

Bu özellik, Samsung’un tanımına göre atriyal fibrilasyonu tespit ediyor. Ancak şirket bunun tıbbi bir teşhis niteliğinde olmadığını ve kullanıcıların gerçek bir doktor görmesinin gerektiğini de vurguluyor. Samsung, bu özellikle kullanıcıların doktor ziyaretleri arasında kalp sağlığını takip edebileceğini belirtiyor.

Samsung’un Health Monitor uygulaması ve EKG özelliği 70’ten fazla ülkede onaylanmış durumda. Ancak düzensiz kalp atış hızının tespiti için ekstra bir onay gerekiyor. Hâlihazırda Güney Kore, ABD, Arjantin, Azerbaycan, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Gürcistan, Guatemala, Hong Kong, Endonezya, Panama ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bu özellik onaylanmış durumda.

Samsung Galaxy Watch 6 serisi ne zaman tanıtılacak?

Samsung Galaxy Watch 6 serisiyle tanışmak için çok uzun bir süre beklemek gerekmiyor. Şirketin yeni akıllı saatlerini 26 Temmuz’da yeni katlanabilir telefonlarıyla birlikte tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER