İncelemelerManşetler

Samsung Galaxy Tab S8 İncelemesi

Galaxy Tab S8 inceleme yazısında Samsung'un 2022 model üst sınıf tableti ile ilgili detaylar, yorumlar ve fotoğraflar var.
galaxy tab s8 inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Son yıllarda Android tabletlere baktığımızda, dikkate değer seçeneklerin genellikle Samsung’dan geldiğini görüyoruz. Şirket, bir ara uzaklaşır gibi olduğu bu alanla özellikle birkaç yıldır ciddi biçimde ilgileniyor, sadece güçlü donanımlar sunmakla kalmıyor, yazılım tarafında eklediği yeniliklerle kullanıcı deneyimini daha iyi hâle getirmeye çalışıyor. Daha önce detaylı incelemesini yayınladığımız Samsung Galaxy Tab S7, iyi bir Android tablet isteyenler için güçlü bir seçenekti ve başka Samsung cihazları olanlar için de deneyimi zenginleştiriyordu. Samsung’un 2022 model Galaxy Tab S8 serisine baktığımızda, önceki iki seçeneğin içerideki bileşenlerinin güncellemeden geçirildiğini ve bunların yanına bir de daha büyük ekranlı Galaxy Tab S8 Ultra’nın eklendiğini gördük. Ultra, büyük ekranı ile farklı bir tablet deneyimi vadediyor, ancak yüksek bir fiyat etiketiyle geliyor. Daha temel bir tablet deneyimi isteyen ve gerektiğinde kolaylıkla bir masaüstü bilgisayara çevireceği bir cihaz arayanlar için ise Galaxy Tab S8 nispeten uygun fiyatlı seçenek olarak öne çıkıyor. Bir süredir deneyimlediğimiz bu Samsung tableti ile ilgili izlenimlerimiz ve yorumlar Galaxy Tab S8 inceleme yazısında yer alıyor.

Galaxy Tab S8 inceleme: Tasarım

Samsung, Galaxy Tab S8’in tasarımında ve kullandığı malzemelerde selefi Tab S7’ye göre herhangi bir değişiklik yapmamış. Aynı boyutlara sahip olsa da, ağırlık az da olsa artış göstermiş. Ön tarafta sağlam Corning Gorilla Glass 5 cam varken, kenarları ve arka tarafı metalden yapılmış. Mat ve hafif pürüzlü yüzeyi sayesinde rahatlıkla kavranabiliyor. Arkada, yatayda üst kısıma doğru yerleştirilmiş, ince ve uzun bir elips bölüm var. Camdan yapılmış bu bölümün bir ucunda tabletin iki kamerası ve flaş var. Burası S Pen kapasitif ekran kaleminin şarj edilmesini de sağlıyor. Kalem buraya manyetik kuvvet yardımıyla tutunuyor. İlk bağlantının kurulmasının yanı sıra şarjı da buradan sağlanıyor. Manyetik kuvvet çok şiddetli değil, çantada taşırken kalemin yuvasından çıktığına sıklıkla tanık olduk. Üstelik kalemi doğru konumda yerleştirmeniz gerekiyor.

galaxy tab s8 inceleme

Tabletin dört hoparlörü iki kısa kenara bölüştürülmüş, web kamerası ise tabletin yatay tutuşunda en iyi görüş açısını verecek şekilde konumlandırılmış. Zaten 16:10 görüntü ekran, tabletin düşeyden çok yatay tutuşta kullanılmasının tercih edilmesine neden oluyor. Ön kameranın üstte kaldığı pozisyonu temel kabul edersek, sağ kenarda, iki hoparlörün arasında USB-C portu var. Üst tarafta ise güç butonu ve ses tuşları var. Ses tuşları hafifçe dışa doğru çıkıntı yapıyor, derinliği yeterli, rahatlıkla kullanılıyor. Güç butonuna ise ise parmak izi okuyucu yerleştirilmiş. Tabletin yatay veya düşey yönde kullanımına baktığımızda, hem tuşların hem de parmak izi okuyucusunun rahatlıkla kullanıldığını görüyoruz.

galaxy tab s8 inceleme

Alt kenarda klavyeli kılıf ve benzeri aksesuarların bağlantısı için üç pinli konnektör var. Ayrıca bu aksesuarların fiziksel olarak tablete kenetlenmesi için iki adet çentik de mevcut. Metal çerçevenin anten çizgileriyle kesildiğini görüyoruz. Tabletin Graphite ve Silver, yani grafit ve gümüş olmak üzere iki renk seçeneği var. Bizim elimizdeki grafit renk seçeneği gerçekten şık görünüyor. Koyu renkli cihaz kullanmayı sevenler için bu renk birinci seçim olmalı. Bununla birlikte gümüşün de bu tablette bir hayli hoş göründüğünü söylememiz gerekiyor.

Galaxy Tab S8 inceleme: Ekran, Ses ve Kamera

Samsung, Galaxy Tab S8’de S7’de olduğu gibi yine 11 inç TFT LCD ekrana yer veriyor. Bu ekran 1600 x 2560 piksel çözünürlükle 274 ppi gibi bir tablet ekranı için yüksek sayılacak piksel yoğunluğu sunuyor. Tablet için optimum kullanım uzaklığında fazlasıyla net ve keskin yazılar, grafikler sunuluyor. Yazılar düzgün görünüyor, pikseller belli olmuyor. 16:10 görüntü oranı eğlence ve üretkenlik odaklı kullanımlar arasında ince bir dengenin yakalanmasını sağlıyor. Tam ekranda video izlerken ekranın üstünde ve altında ince siyah çubuklar olurken, aynı anda iki uygulamayı yan yana kullanmak istediğinizde ikisi için de yeterli alan oluyor.

galaxy tab s8 inceleme

Samsung üst sınıf akıllı telefonlarında olduğu gibi, tabletlerinde de 120Hz ekran yenileme hızı özelliğine yer veriyor. Yenileme hızı ekrandaki içeriğe göre otomatik olarak ayarlanıyor, böylelikle pil tüketimi de optimumda oluyor. Eğer kullanıcı arayüzünde akışkan geçişler veya web sitelerinde, sosyal medya uygulamalarında daha akıcı kaydırmalar sizin için önemli değilse, ekran ayarları içinden Standart, yani 60Hz yenileme hızını tercih edebilirsiniz.

TFT ekran Samsung cihazlarının genelinde gördüğümüz AMOLED ekranlara nazaran daha düşük siyah renk seviyesine sahip. Bu nedenle renk canlılığı onların seviyesine çıkmıyor. Yine de Galaxy Tab S8’in ekranını genel olarak beğendik. Yüksek çözünürlüğe bağlı keskinlik görsel kaliteyi epey yükseltiyor, parlaklık da makul seviyede. Film izlemek, internette gezinmek, e-kitap okumak gibi işlerde ekran ihtiyaçlara cevap vermekte başarılı. Görüntü oranı yerine düşey yerine yatay kullanım için daha elverişli bir ortam var. Zaten tabletin ekranı ve diğer unsurları da, sizi içgüdüsel olarak yatay biçimde kullanmaya yöneltiyor.

galaxy tab s8 inceleme

Ses tarafında Galaxy Tab S8 bir hayli güçlü. Kısa kenarlara yerleştirilmiş ikişer hoparlör bir tablet için ortalamanın üstünde şiddette bir ses çıkışı sunuyor. Baslar ve tizler dengeli, vokaller de anlaşılır. Çevresel ses etkisi de iyi. Burada Dolby Atmos desteğinin katkısını unutmamak gerekiyor. Bu tabletle epey Netflix dizisi, YouTube videosu izledik ve fazlasıyla zevk aldık. Üstelik hoparlörlerin yerleşimi, oyun oynarken ellerinizin kapatmasını engelleyecektir. Bu da oyun keyfini iyi şekilde çıkarmanıza yardımcı olacaktır. 3.5mm ses jakı yok, kutudan da kulaklık çıkmıyor. Bu nedenle kulaklık için ek çözüm düşünmelisiniz. Eğer hâlihazırda bir Samsung telefonunuz varsa, Galaxy Buds 2 gibi bir Samsung markalı kulaklığı tercih etmek mantıklı olabilir. Böylelikle telefonunuz ve tabletiniz aynı kulaklığı, her seferinde eşleştirmeye ihtiyaç duymadan kullanabilir. Çünkü Samsung kulaklıklarını tablet ve telefonunuzda giriş yaptığınız Samsung Hesabı ile bağlamak ve bu cihazları kullanırken otomatik ses geçişi sağlamak mümkün. Elimizdeki Galaxy Buds 2’yi daha önce Galaxy S22 Ultra ile eşleştirmiştik. Yeniden Tab S8 ile eşleştirmeye ihtiyaç duymadan kulaklarımıza takıp kullanabildik.

Galaxy Tab S8 inceleme: Performans ve Pil

Samsung Galaxy Tab S8 serisinde, S22 serisinde olduğu gibi Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 işlemcilerine yer veriyor. Galaxy Tab S8’de bu üst sınıf işlemciyi görmek memnun edici. Adreno 730 GPU’yu barındıran bu işlemciye, Samsung’un bize gönderdiği test ürününde 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Tabletin 256 GB kapasiteli (8 GB RAM veya 12 GB RAM) versiyonları da bulunuyor. 128 GB çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır, ne de olsa tabletle fazla fotoğraf veya video çekmeyeceksiniz. Üstelik videoları da genellikle Netflix, Disney+ veya YouTube gibi kaynaklardan izleyeceğiniz için cihazın dahili depolama alanına pek video indirmeyeceksiniz. Benzer bir durumun müzik için de geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Yine de, daha fazla depolama alanı isteyenler için microSD kart yuvası da bulunuyor.

galaxy tab s8 inceleme

Galaxy Tab S8 genel olarak iyi bir performans gösteriyor. Kullanıcı arayüzünde gezinti akıcı, uygulamalar arasında geçiş de hızlı biçimde yapılabiliyor. Eğer tableti bir dizüstü bilgisayar gibi kullanmak isterseniz, örneğin aynı anda birden fazla Chrome sekmesiyle çalışmak isterseniz, birkaç sekme geçişinden sonra yeniden yüklenmelerin başladığını görebilirsiniz. Bu da o anda yapmakta olduğunuz için kaybolmasına neden olabilir. Özellikle Teknoblog’un içerik giriş panelinde yazı yazarken bu tarz sorunlar başımıza geldi. Bu, genel olarak Android tablet ve telefonlarda gördüğümüz bir durum ve Galaxy Tab S8’de de başımıza geliyor. Bununla birlikte aynı anda 5-6 kadar uygulamayı, mevcut hâlleri korunur biçimde kullanmak, bunlar arasında gidip gelmek mümkün.

Samsung Galaxy Tab S8’i genellikle iş odaklı kullandık, içerik girişi, internette araştırma, not alma gibi işlerde bu tableti kullandık. Çok fazla oyun oynadığımız söylenemez. Ancak kağıt üstündeki özelliklerine baktığımızda, oyun konusunda kullanıcıların başını ağrıtmayacaktır. Asphalt 9: Legends gibi bir oyunu akıcı biçimde oynamak mümkün oldu. Kısacası, oyun konusunda da çoğu kullanıcının beklentileri karşılanacaktır.

Samsung Galaxy Tab S8 ile gerçekleştirdiğimiz GeekBench 5 benchmark testinde bu tablet, geçen yılın Exynos 2100 işlemcili Galaxy S21 Ultra modelinden daha yüksek tek ve çok çekirdek puanları almayı başardı. Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili Galaxy S22 Ultra’nın gerisinde kaldı. Ancak S22 Ultra’nın pil ayarları içinde yer alan performans artırıcı modun Galaxy Tab S8 Ultra’nın pil ayarlarında olmadığını belirtmeden geçmeyelim.

Pil tarafına geldiğimizde, Galaxy Tab S8’de 8000 mAh kapasiteli pil var. Bu pil normal kullanımda sabahtan akşama bir günü çıkarır. Tabletleri genel olarak akıllı telefonlar kadar yoğun kullanmıyoruz, bu durum bizim için de geçerli, bu nedenle tableti 2 ya da 3 günde bir şarj etmek genellikle yeterli oluyor. En büyük pil tüketeni ekran, sonrasında işlemci. Bu nedenle pil seviyesinin önemli olduğu durumlarda ekranı mümkün olduğu kadar daha düşük parlaklıkta kullanmak yararınıza olacaktır.

galaxy tab s8 inceleme

Tab S8’in 45W hızlı şarj desteği var. Ne var ki, kutudan güç adaptörü çıkmıyor, sadece bir USB-C kablosu çıkıyor. 80 dakikada cihazın pilinin tamamen şarj olacağı belirtiliyor. Elimizde bulunan 25W’lık Samsung şarj adaptörünü kullandık, tablet açık durumdayken yaklaşık 100 dakika gibi bir sürede yüzde 86 doluluğu gördük. Yani iki saatin altında bir sürede tabletin tamamen şarj olması, elimizdeki güç adaptörüyle mümkün oluyor.

galaxy tab s8 inceleme

Kamera tarafına geldiğimizde, arkada 13 megapiksel, f/2.0 ana kamera ve 6 megapiksel, f/2.2 geniş kamera var. Önde ise 12 megapiksel, f/2.4 selfie kamerası var. Kameraların özellikleri kağıt üstünde ortalamaları geçmiyor, ancak çok yüksek profilli olmasına gerek yok. Çünkü bu tableti kullandığınız süre boyunca Kamera uygulamasını nadiren açacaksınız. Ancak ihtiyaç duyacağınız durumlarda tatmin edici fotoğraflar çekebiliyor. Düşük ışıkta ise gürültü etkisinin gözle görülür seviyede olduğunu görüyoruz. Doküman tarama gibi işler için de kamera sisteminin yeterli olduğunu görüyoruz. Ön kamera ise özellikle görüntülü görüşmeler nedeniyle önem kazanıyor. Bu kameranın genel performansını beğendik. Galaxy Tab S8 ile yazı yazarken bir Zoom görüşmesi açtık ve ön kameranın sergilediği görüntü kalitesine bizzat göz attık. Arkadaki pencereden epey fazla miktarda gün ışığı gelse de, ön plandaki görüntümüz anlaşılır ve parlak biçimde. Bu arada otomatik sahne ortalama özelliği Zoom’da gayet hızlı şekilde çalışıyor, ancak görüntü çözünürlüğünün biraz düştüğünü belirtmek gerekiyor. Bu arada hem arka hem de ön kamera ile 4K video kaydının yapılabildiğini belirtmeden geçmeyelim.

Galaxy Tab S8 inceleme: Yazılım

Samsung Galaxy Tab S8’de Android 12 yüklü olarak geliyor. Bunun üzerinde ise One UI 4.1 yüklü olarak geliyor. Samsung’un akıllı telefonlarında gayet başarılı bulduğumuz bu özel kullanıcı arayüzü tabletlerde de iyi şekilde çalışıyor. Aslında Samsung, kullanıcı arayüzü simgeleri, uygulama ikonları ve bunun gibi unsurları değiştirmeden, tüm bunları daha büyük ekrana uyumlu hâle getirmiş.

galaxy tab s8 inceleme

Galaxy Tab S8, geniş ekranı sayesinde aynı anda birden fazla uygulamayı kullanma konusunda rahat bir alan sunuyor. Daha önce Samsung’un aynı anda dört uygulamayı ekranda açmaya izin verdiğini görmüştük. Bu tarz çoklu görev kolaylıklarından yine Galaxy Tab S8’de yararlanabilirsiniz. Üstelik bölmelere yerleştirilmiş üç uygulamanın dışında daha fazla kayan uygulama penceresini ekranda açabilirsiniz. Bununla birlikte S8, Samsung DeX sayesinde uygulamaları küçük pencerelerde veya ekranı tamamen kaplayan boyutlarda açmaya izin veriyor. DeX ile Galaxy Tab S8, bir masaüstü veya dizüstü bilgisayara yaklaşan deneyimi sunuyor.

galaxy tab s8 inceleme

Eğer Galaxy Tab S8’in yanında klavyeli Book Cover Keyboard gibi bir aksesuar satın alırsanız, bu aksesuarı tablete taktığınız anda cihaz Samsung DeX modunda yeniden başlatılıyor. Bu görünümde ekranın alt kenarında Windows’da görmeye alıştığımız tarzda bir alt çubuk var. Sol kenarında uygulama menüsü ve navigasyon kontrolleri, ortada açık olan veya sabitlenmiş uygulama ikonları, sağ kenarda ise görev çubuğuna benzer şekilde bildirim, sistem göstergeleri ve bunun gibi unsurları barındıran bir bölüm var. Uygulama menüsüne girdiğinizde ise, Apple’ın Mac bilgisayarlarında bulunan Launchpad’dekine benzeri bir görünüm mevcut.

galaxy tab s8 inceleme

DeX uzun zamandır var ve bazı şirketler bu sisteme iyi uyum gösteriyor. Örneğin Microsoft bu şirketlerden biri. Galaxy Tab S8’de sık kullanılacağını düşündüğümüz Word, Excel, PowerPoint gibi uygulamalar ile DeX’te, bir dizüstü bilgisayarda kullanıyormuş gibi çalışabilirsiniz. Yatayda tam ekran görünümüne uyum gösteren uygulamaları, DeX modunda da rahatlıkla kullanmak mümkün. Tablet uyumlu olmayan uygulamaları ise zaten DeX açıkken tam ekranda kullanmak mümkün değil. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, DeX sayesinde aynı anda birden fazla uygulama penceresini ekranda üst üste veya ekranın kenarlarına dizilmiş biçimde kullanabilirsiniz.

Şu anda bu inceleme yazısını Galaxy Tab S8’de yazıyoruz. Galaxy Tab S8’e Samsung’un gönderdiği Bleutooth klavye ve mouse’u bağladık. Karşımızda ise Samsung’u S27A700 monitörü var. Monitörle bağlantıyı uygun bir USB-C-HDMI adaptörüyle yapıyoruz. Galaxy Tab S8’in kendi ekranında tablet görünümü açıkken, Samsung monitörde ise DeX modu aktif durumda. Yani, aynı cihazı sanki iki farklı cihaz gibi kullanmak mümkün, ancak farklı uygulamaların tablet ve monitörde açık olması gerekiyor. Örneğin DeX modunda açık olan Chrome’u tablette açmak isterseniz, uygulama tablet modunda yeniden başlatılacaktır.

Tıpkı Samsung Galaxy akıllı telefonlarında olduğu gibi, Galaxy Tab S8’de de çeşitli Samsung, Microsoft ve Google uygulamaları yüklü olarak geliyor. Google Play’den veya Galaxy Store’dan uygulama ya da oyun indirme imkanı bulunuyor.

galaxy tab s8 inceleme

Bu arada Samsung, akıllı telefonları ve tabletlerinin birlikte ortak çalışması konusunda bir şeyler yapıyor. Geçen yıl S21 Ultra ile Galaxy Tab S7’yi birbirine bağlayarak S21 Ultra’ya gelen çağrıların ve SMS’lerin tablete yansıtılmasını sağlamıştık. Aynı imkan Galaxy Tab S8 ve aynı hesap altındaki Galaxy telefonu için de geçerli. Bu yıl da aynı yöntemle Galaxy S22 Ultra ve Tab S8’i birlikte kullandık.

Galaxy Tab S8 inceleme: Aksesuarlar

Samsung, Galaxy Tab S8 serisini tanıtırken bunlarla uyumlu çeşitli aksesuarların bilgisini de vermişti. Bunlara sahip olmak için para vermeniz gerekiyor, ancak söz konusu S Pen kalem olunca şanslısınız. Daha önce gördüğümüz Tab S serisi Samsung tabletlerinde olduğu gibi, Tab S8’de de kutudan kapasitif ekran kalemi çıkıyor. Ekranda not alma veya çizim yapma gibi işler için yeterli bir alan var ve S Pen sayesinde bunu iyi biçimde değerlendirebilirsiniz. S Pen için arkada, kamera yanında şarj ve muhafaza yuvası var. Kalemi buraya yerleştirdiğinizde eşleştirme hızlı biçimde yapılıyor. Samsung Notes uygulaması, not işleri için önde gelen uygulama, ancak Google Play’de kullanabileceğiniz çeşitli not ve çizim uygulamaları mevcut. Öte yandan Samsung’un Temassız Komut penceresi de S Pen ile kullanımda aktif oluyor. Burada da ekranda belli bir parçanın görüntüsünü alıp onun üzerinde çizim yapma veya not alma gibi işleri gerçekleştirebiliyorsunuz.

galaxy tab s8 inceleme

Samsung bize Galaxy Tab S8 ile kullanmamız için çeşitli aksesuarları da gönderdi. Örneğin Book Cover kılıf bunlardan biri. İlginçtir ki, gelen kılıf Galaxy Tab S7 için tasarlanmıştı. Ancak S7 ve S8’in boyutları birebir aynı olduğu için uyum konusunda herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Bu kılıf tabletin önünü ve arkasını sarıyor, yumuşak ve pürüzlü yüzeyi sayesinde elde taşımak da rahat oluyor. İki farklı konumda ekranı tutacak çentikler var. Arkada kamera ve S Pen için özel bir delik de açılmış. Yani S Pen’i de tablet kılıfa sarılıyken taşımak mümkün oluyor.

Daha önceki Galaxy Tab S7 incelememiz için Samsung, Book Cover Keyboard göndermişti. Bu klavyeli kılıf, tableti biraz daha dizüstü bilgisayar havasına yaklaştırıyor. Ancak Samsung bu sefer bize bir Bluetooth klavye ve mouse göndermeyi tercih etmiş. Samsung BT Mouse Slim fare, rahatlıkla tıklanabilir sağ ve sol tık tuşlarına, kaydırmayı sağlayan bir kadrana ve sol kenara yerleştirilmiş ileri ve geri tuşlarına sahip. Herhangi bir mousepad’e ihtiyaç duymadan, çıplak masa zemininde rahatça kullanmak mümkün.

galaxy tab s8 inceleme

Samsung Smart KBD Trio 500 ise, boyutları itibarıyla 13 inç ekranlı dizüstü bilgisayarlarda gördüğümüz ölçekte bir klavye barındırıyor. Yeterli tuş aralıkları ve yüksek tuş basma derinliği sayesinde rahatça yazı yazabiliyorsunuz. Okuduğunuz bu incelemenin çok büyük kısmını bu klavye ile, yorulmadan ve şikayet etmeden yazdık. En üst satırda Android tabletle uyumlu navigasyon tuşları var. Ayrıca DeX modunu kapatıp açmayı sağlayan bir tuş da sağ üst köşede mevcut. En sık kullandığınız üç uygulamanın kestirmesini de bu satırdaki App1, 2 ve 3 tuşlarına atayabilirsiniz.

Üstelik bu Samsung klavyesi sadece tek bir cihaza bağlı kalmıyor. Üç cihazla aynı anda eşleştirebilir, üst satırdaki kırmızı, yeşil ve mavi renkli tuşlardan herhangi birine basarak eşleştirdiğiniz cihaza geçiş yapabilirsiniz. Yani çalışma masanıza sadece bu klavyeyi yerleştirerek sadece Galaxy Tab S8’i değil, dizüstü veya masaüstü bilgisayarınızı da onunla kullanabilirsiniz.

galaxy tab s8 inceleme

Galaxy Tab S8’i Book Cover yardımıyla dikip Bluetooth klavyeyi de hemen önüne yerleştirerek küçük bir bilgisayar elde edebiliyorum. Yanında mouse ile birlikte her yerde pratik bir bilgisayar oluşturabilirsiniz. Tabii ki, bu aksesuarları ayrı ayrı taşımak biraz zahmetli, ancak çantamızda çok fazla yer tutmadığını ve ağırlık yapmadığını bir dipnot olarak belirtsek iyi olur.

Galaxy Tab S8 inceleme: Sonuç

Samsung, 2022 yılı için üst sınıf tablet serisini oluştururken daha çok S8 Ultra gibi farklı bir tablet deneyimi sunan cihaza odaklanmış, diğer iki üye olan S8 ve S8+ için ise fazla maceraya girmemiş, selefleri Tab S7 ve S7+’yi çok fazla değiştirmeden, sadece günümüzün şartlarına uygun hâle getirerek çıkarmış, fena da yapmamış.

Eğer şimdilerde üst sınıf bir Android tablet satın almak istiyorsanız, Samsung Galaxy Tab S8 fiyat ve özellikler arasında denge kurmuş seçeneklerden bir tanesi. Sağlam metal ve cam birleşimi gövdesi üst sınıf tablet kullanıyormuşsunuz hissini iyi biçimde veriyor. 11 inç ekranının TFT LCD olması kafalarda soru işareti oluşturabilir, ancak bu tabletin yüksek çözünürlüklü ekranının sunduğu kaliteden ve deneyimden memnun kaldık. Snapdragon 8 Gen 1 işlemci beklendiği gibi iyi bir performans grafiği sergiliyor, ancak 8 GB RAM çok fazla uygulama açanlar için belli bir noktadan sonra tıkanıklığa neden olabilir. Tab S8’i bir dizüstü bilgisayar muadili gibi kullanmayı düşünenlerin 12 GB RAM’i tercih etmesi iyi olur. Dizüstü bilgisayar demişken Galaxy Tab S8; Book Cover Keyboard ya da bizde olduğu gibi Bluetooth klavye ve mouse ile kullanışlı bir bilgisayara dönüşebiliyor. Burada DeX’in hakkını da vermek gerekiyor.

S Pen’in kutudan çıkması memnun edici. Üstelik yumuşak yüzeyi ve hızıyla bu kalemi ekranda kullanmak verimli ve keyifli. Uygulamalar tarafında Samsung Notes birçok kişinin ihtiyacını karşılayacaktır. Android ekosistemi iPad’deki kadar geniş olmasa da, Samsung Galaxy Tab S8’i çizim amaçlı düşünenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak çeşitli yazılım seçeneklerini bulmak mümkün oluyor.

Bu arada Samsung cihaz sahibi olanların Galaxy Tab S8 ile yapacaklarının sınırı daha da genişliyor. Arama ve SMS’leri birbirine aktarma gibi ekosistem odaklı seçenekleri görmek bu kullanıcılar için memnun edici olacaktır.

Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Fiyatlar yayın tarihinde alınan fiyatlardır, daha sonra değişiklik gösterebilir veya ürün satıştan kaldırılabilir.

İLGİLİ HABERLER