Manşetler

Samsung Galaxy Tab S8 serisi tanıtıldı; işte serinin üç üyesi ve başlıca özellikleri

galaxy tab s8

Samsung’un çarşamba günkü Unpacked etkinliğinde yeni Android tablet serisi Galaxy Tab S8’i de tanıttı. Bu seri içinde Galaxy Tab S8, Tab S8 Plus ve Tab S8 Ultra olmak üzere üç farklı seçenek yer alıyor. Galaxy Tab S8 ve S8 Plus için, iki yıl önce çıkmış olan Tab S7 ve S7 Plus modelinin devamı nitelendirmesi yapılabilir. Ancak 14.6 inç ekranlı Galaxy Tab S8 Ultra, Samsung’un üst sınıf tablet ailesi için yeni ve farklı bir seçenek olarak dikkatleri üstüne çekiyor. Ayrıca tabletler için ekran büyüklüğü sınırının ne kadar yükseklere çıkabileceğini de bir kez daha gözler önüne seriyor. Samsung Galaxy Tab S8 ailesinin yeni üyeleri ile ilgili özellikleri ve bu tabletlerle ilgili ilk izlenimlerimiz haberde yer alıyor.

[table id=57 /]

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Pandemi ile birlikte tabletler yeniden yıldızı parlayan cihazlar hâline geldi. Bu cihazlar sadece oyun veya iletişim değil, üretkenlik odaklı işler için de daha fazla kullanılıyor. Samsung, bu ihtiyacı göz önünde bulundurarak üst sınıf tablet ailesi içinde büyük ekranlı bir model olan Galaxy Tab S8 Ultra’yı sunuyor. 14.6 inç ile bir tablet ortalamasının epey üstünde olan ekran büyüklüğü, sadece bir şeyler izlemeyi, internette gezinmeyi değil, tablet ekranı üstünde çizim yapmayı, dokümanlar üzerinde çalışmayı elverişli hâle getiriyor. Üstelik büyük ve geniş ekran, aynı anda birden fazla uygulamayı çalıştırma konusunda da yeteri kadar fazla alan sunuyor. Samsung’un tabletlerinde çoklu görev tarafında sunduğu kullanışlı araçları daha önceden biliyoruz. Galaxy Tab S8 Ultra, bundan en iyi şekilde yararlanma imkanı sunacaktır.

galaxy tab s8 ultra

Super AMOLED ekran, yüksek bir parlaklığa sahip. Aynı zamanda geniş renk desteği seyir zevkini üste çıkarmanın yanı sıra, fotoğraf veya video düzenleme araçlarını da daha verimli biçimde kullanmaya izin verecektir. Kutudan S Pen kapasitif ekran kalemi de çıkacak. Bu kalem, özellikle çizim araçlarını kullananlar için epey kullanışlı olacaktır. Düşük tepki süresi ile bir kağıt-kalem deneyimi iyi biçimde sağlanacaktır. 120 Hz yenileme hızı, özellikle bu büyük ekranda oyun oynamak isteyenler için özellikler listesinde önemli bir artı sayılabilir.

Oyun demişken, performans tarafında bu tablet, beklenen özellikleri listesinde barındırıyor. Snapdragon 8 Gen 1 ile yüksek bir performans vadediyor. Farklı RAM ve depolama alanı seçenekleri var. 16 GB RAM seçeneğinin bulunması da güzel. Özellikle hareket hâlinde çizim yapma, fotoğraf veya video düzenleme gibi işler için bir Android tablet kullanmayı isteyenler, bu sırada başka uygulamalarla da çalışmak veya video izlemek isteyenler için daha yüksek RAM kapasitesi epey kullanışlı olacaktır.

galaxy tab s8 ultra

Tabii ki, bu kadar büyük ekranlı bir tabletin hakkını vermek için, onu bir dizüstü bilgisayar gibi kullanmak da iyi olur. Samsung, bu noktada klavyeli kılıf aksesuarı sunuyor. Böylelikle Tab S8 Ultra’yı bir Microsoft Surface bilgisayarı gibi kullanma imkanı doğuyor. Klavyeli kılıfı bağladığınızda Samsung DeX modu otomatik olarak açılıyor ve tablet bir dizüstü bilgisayarınkine daha yakın his veren kullanıcı arayüzüyle kullanılabiliyor. Word, Excel, PowerPoint gibi uygulamaları kullanmak, internette gezinmek bu şekilde daha iyi olacaktır.

Eğer bir Samsung Galaxy S22 Ultra ve benzeri telefonla Tab S8 Ultra’yı kullanırsanız, iki cihaz arasında ortak çalışma imkanları da var. Örneğin, çizim yaparken renk aracını S22 Ultra’nın ekranından yönetebilirsiniz. Bunun dışında S Pen ile aldığınız notlar veya yaptığınız çizimler de cihazlar arasında, Samsung Notes aracılığıyla eşzamanlanıyor. S Pen ile yazdığınız el yazılarının düz metne çevrilmesi, bir web sitesinin tam ekran görüntüsünü alma gibi imkanlar da mevcut.

galaxy tab s8 ultra

Bu büyük ekranlı ve boyutlu tablet içinde 12 bin miliamper-saatin üstünde kapasiteye sahip bir pil görmek güzel. Samsung, bu pili normal bir iş kullanımında sabahtan akşama bir günü çıkarabileceğini belirtiyor. 45W hızlı şarj desteği de normale göre daha kısa sürede şarj etmeye imkan sağlayacaktır.

Tab S8 Ultra’yı diğerlerinden ayıran noktalardan bir tanesi de bir yerine iki adet ön kameraya sahip olması. Ekran çerçevesi diğer tabletlere nazaran daha ince olduğu için, Samsung bu kameraları hafif bir çentiğin içine yerleştirmiş. 12 megapiksel çözünürlüklü bu iki kameranın sayesinde, geniş açılı çekimlerin yanı sıra daha iyi biçimde netleme yapılıyor. Bu ön kamera sistemi, görüntülü görüşmeler için de iyi bir araç olacaktır.

galaxy tab s8 ultra

Samsung Galaxy Tab S8 Plus ve Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, daha büyük ekranı ve seriye eklenen farklı bir ürün olması nedeniyle daha fazla ilgi çekiyor. Bununla birlikte Tab S8 Plus ve Tab S8 modellerinin de alıcıları mutlaka olacaktır. Özellikle daha küçük ekranlı tablet isteyenler, bununla birlikte amiral gemisi sınıfında tablet özelliklerini isteyenler için bu tabletler elverişli olacaktır. Her ikisinin de tasarımı, selefleri olarak nitelendirebileceğimiz Tab S7 ve S7 Plus tabletlere göre değişiklik göstermiyor. Metal ve cam birleşimli şık ve ince gövdeleriyle, üst sınıf tablet hissini iyi şekilde veriyor.

Tab S8 Ultra’nın iki ön kamerasına karşın, Tab S8 ve S8 Plus modellerinde bir tane 12 MP ultra geniş ön kamera var. Samsung, bu üç tablette de kamera gizliliğine biraz daha eğiliyor. Hızlı ayarlar içine ekleyebileceğiniz Kamera erişimi kontrolü sayesinde, arzu ettiğiniz zamanlarda kameraları fiziksel olarak devre dışı bırakabilirsiniz.

Bu üç tablet de ses tarafında güçlü özellikler barındırıyor. Dörtlü hoparlör sistemi Dolby Atmos desteğine de sahip. Video çekimi sırasında S8 Ultra ve S8 ile bir şeyler dinleme imkanımız oldu. Küçük boyutlu S8’den bile oldukça doyurucu ve etkileyici bir ses çıkışı elde ediliyor. Bu tabletlerle film izlemek fazlasıyla keyifli olacak gibi görünüyor. Tabletlerin hepsinde üç mikrofon bulunduğunu da belirtelim. Kenarlara ve arkaya yerleştirilmiş mikrofonlar, özellikle görüşmeler sırasında sesinizin karşı tarafa kaliteli biçimde iletilmesine izin verecektir.

Her üç tabletin kutusundan S Pen’in çıkması da iyi haber. Samsung, tabletlerinde genel olarak ekran kalemini birlikte verme taraftarı ve bunu yeni tabletlerinde de sürdürüyor. Bununla birlikte, S22 Ultra’nın gövdesindeki ekran kalemi de, herhangi bir eşleştirmeye ihtiyaç duymadan Tab S8 tabletleriyle birlikte çalışabiliyor.

Ön kameralardan bahsettik, arka kameralar tarafında ise çok fazla dikkat çekici bir unsur yok. Her bir tablet iki arka kamera ile geliyor. 13 megapiksel ana kameranın yanı sıra 6 megapiksel ultra geniş açılı kamera var. Arka kameralar özellikle belge tarama işlemleri için kullanışlı olacaktır.

Bu üç yeni tablet içinde Samsung Galaxy Tab S8, hem bir tablet için daha fazla tercih edilir boyutları ve diğerlerine göre daha uygun fiyatlarıyla ilgi gören esas seçenek olacaktır. Geçen yıl Tab S7’ye ilginin fena olmadığını biliyoruz, S8 de aynı çizgiyi devam ettirecektir. Tab S8 Plus ve büyük ekranı ile Tab S8 Ultra’nın ise biraz daha niş bir kitlesi olacaktır. Android 12 ve onunla birlikte gelen esneklikler, bir dizüstü bilgisayar yerine bir tableti tercih etmeyi daha mantıklı hâle getirebilir.

İLGİLİ HABERLER