Teknoloji

Galaxy S9 zayıf performansıyla Samsung’un 2018 karnesini etkileyebilir

galaxy s9Samsung kendisine 2018’de 350 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirmek gibi iddialı bir hedef belirlemişti. Ancak mevcut tablo, bu hedefin düşünüldüğünden de daha iddialı olduğunu gösteriyor. Şirketin şubat ayında tanıtılan amiral gemileri Galaxy S9 ve S9+’ın Çin’deki satış performansının zayıf kalması, Samsung’un hedefine ulaşmasını iyiden iyiye zorlaştırdığı belirtiliyor.

Güney Koreli şirket yola çıkarken 2018’de 320 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirmeyi hedeflemişti. Ancak S9’un ön sipariş döneminde gördüğü yoğun ilgi ile umutlanan Samsung, hedefini yüzde 9.4 oranında büyütmüştü.

Ne var ki, 2017’nin genelinde 319.8 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren şirket için 350 milyon sevkiyat hedefi fazla iyimser ve iddialı olarak değerlendirilmişti. 2016’da 309.4 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren şirket, bir sonraki yılda sadece yüzde 3.3 oranında bir artış sağlayabilmişti. Güney Koreli şirket 2015’te ise 319.7 milyon akıllı telefon satmıştı. Strategy Analytics’ten alınan söz konusu rakamlar, Samsung’un 2015 ve 2017 arasındaki dönemde satışlarını reel anlamda artırmadığını gösteriyor.

Samsung yılın ilk çeyreğini 78 milyon akıllı telefon sevkiyatıyla tamamlamıştı. HMC Investment & Securities analisti Noh Geun-chang, haziran ayı ile birlikte sona erecek ikinci çeyreği şirketin 73 milyon akıllı telefon sevkiyatıyla tamamlamasını öngörüyor. S9 ve S9+’ın nisan ile haziran ayları arasında zayıf bir performans sergilediğini düşünen Noh, yılın geri kalanında sadece 30 milyon Galaxy S telefonunun satılabileceği yönünde bir tahminde bulunuyor.

Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin’den gelen sinyaller de Samsung için pek umut verici değil. Şirketin 2013’te yüzde 20 seviyesinde olan ülkedeki pazar payı, Çinli şirketlerin güçlenmesiyle yüzde 1 seviyesine gerilemiş durumda.

Galaxy S9 ve S9+ tasarım konusunda fazla yenilik sunmuyor

Galaxy S9 ve S9+, selefleri S8 ve S8+’a kıyasla görsel anlamda büyük yenilikler getirmemişti. Samsung AR Emoji ve diyafram genişliği değişebilen kamera modülü gibi özelliklerle fark yaratmaya çalışmıştı. Güney Koreli şirketin yol haritasındaki yeni amiral gemisi telefon Galaxy Note 9’un da ağustos ayında tanıtılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER