Teknoloji

Galaxy S9 ve S9+ sevkiyatları bir ayda 8 milyonu aştı

galaxy s9Samsung’un yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S9 ve S9+, geçtiğimiz şubat ayının sonunda tanıtılmış ve mart ayında satışa sunulmuştu. 1 aydan biraz uzun süredir satışta olan telefonların ilk performansına ait rakamlar da sonunda gelmeye başladı. Araştırma şirketi Canalys’in verilerine göre, Samsung bir aylık süre içinde 8 milyon S9 ve S9+ sevkiyatı gerçekleştirdi.

S9 ve S9+’ın çıkış performansının Samsung cephesinde büyük bir sevinç yarattığını söylemek pek mümkün değil. Güney Koreli şirketin geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü S8 ve S8+ da ilk bir ay içinde 8 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Dolayısıyla yeni modelin satışlara pek bir etki yapmadığı rahatlıkla görülüyor.

Yeni akıllı telefonlar arasında popüler seçenek ise çift kameralı S9+ olmuşa benziyor. Satış fiyatı daha yüksek olan S9’ın daha fazla ilgi görmesi, Samsung’un gelirlerine olumlu etki yapacak bir faktör olarak niteleniyor.

S9 ve S9+’ın çıkış performansının 2016 çıkışlı S7 ve S7 edge’in de gerisinde kaldığını belirtmekte fayda var. S7 ve S7 edge, 2016’nın mart ayında satışa sunulmuş ve ilk 1 ayın sonunda iki telefonun toplam sevkiyat rakamı 9 milyonu aşmıştı. S7 ailesi bir yıllık süreci ise 48 milyon cihaz sevkiyatıyla tamamlamıştı. S8 ve S8+ ise piyasadaki ilk yılını toplamda 41 milyon sevkiyatla kapattı. Galaxy S9 ve S9+’ın da ilk yılın sonunda toplamda 45 milyon sevkiyat rakamına ulaşması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER